Și dacă s-a întâmplat, ce? Tu, mergi mai departe!


Gata, mergi? Cu o astfel de întrebare m-a întâmpinat pe stradă o cunoștință, deunăzi. I-am răspuns sec! Cât mă bucur să te văd!

După ce stai destule zile în casă, sătul de fiecare colțișor al casei și mai ales al patului, când ieși în lume, te bucuri de fiecare om pe care-l întâlnești. Si mai ales, de fiecare om pe care-l cunoști cumva. De ce cumva? Pentru că așa crezi, până la proba contrarie.

Până să ajungem să ne întâlnim cu ghinionul, suntem mari și tari. Și mai ales buni comentatori. Și eu am fost așa. Și poate și tu. Dar ce fain e acum că ne situăm de cealaltă parte a vieții. Suntem deja demult vindecați de chipuri care se minunează de ghinionul pe care l-am trăit.

Și dacă s-a întâmplat ce? La ce folos să-ți amintești și să te văicărești? Tu știi că asta nu te ajută la nimic. Ți-ai dat proba deja la acest capitol și l-ai trecut cu brio. Nu mai ai timp de văicăreli și nici de răspuns la semnele mirate ale unora care au uitat să se bucure de prezența ta.

Și dacă s-a întâmplat ce? Tu dă-i înainte! Mergi cum poți! Fă-ți din durere cazemată și din neinspiratele întrebări sau afirmații ale unora, ocazii de a le arăta ce contează cu adevărat în viața asta. Unii încă moțăie în papuceii lor comozi, iar alții se cred prea norocoși ca să-și facă timp să-și închipuie prin ce-ai trecut tu.

Așa că, atunci când te întâlnești cu oameni din aștia faini, care sunt gata să-ți răscolească durerea, indiferent de ce natură ar fi ea, tu zâmbește și ai milă de ei. Nu știu ce fac, ce zic.

Viața este despre mult mai mult de atât. Este despre simplitatea din lucrurile banale. Este despre oamenii după care tânjești să fii în prezența lor. Este despre o vorbă bună. Este despre un ton blând care-ți amintește cît de frumoasă este viața.

Dar toate astea le descoperi cu timpul. Sau niciodată, din păcate.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Casa Avramide, un loc special în TulceaUrmatorul articol: O zi minunată în cartier (2021)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
mai 2022
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031