Gump, câinle care i-a învățat pe oameni să trăiască (2021)


Am văzut câteva filme a căror protagoniști principali au fost câinii, dar cel pe care l-am văzut în prima zi din Noul An a fost chiar special.

Gump, câinle care i-a învățat pe oameni să trăiască (2021)

este o producție cinematografică cehoslovacă. E spusă ca o poezie și e profundă ca un aforism celebru.

Povestea filmului pare simplă, dar chiar nu e.

Un vagabond, un câine și relația lor te vor purta vreme de 90 de minute printr-un univers al unei altfel de lumi. Este o lume pe care doar cei care iubesc câinii o pot înțelege cu adevărat.

Freddie, căci așa se numește vagabondul, îl găsește pe eroul nostru canin într-un container. Dacă la început nu știe ce să facă cu câinele, mai apoi nu știe cum să trăiască fără el.

Gump este cățelul care-i învață pe oameni să trăiască și să iubească. Gândurile lui Gump și toate trăirile lui vizavi de viață și oameni sunt spuse într-o poveste pe care greu o vei uita. Nu doar vocea actorului care-l joacă pe Gump este specială, ci și Gump.

Gump este câinele de care-ți vei aminti cu mare plăcere. Este exact aceeași trăire pe care o ai atunci când te gândești la personajele canine Hachiko, Marley sau altele pe care sufletul tău le știe.

Gump, ca și alți câini pe lumea asta, nu a fost trimis doar să iubească oamenii, „adică să le păzească bicicletele și casele”, ci să-i învețe ce este iubirea.

E tare sensibil filmul. Nu știu dacă l-am perceput așa doar pentru eu iubesc la nebunie patrupedele canine, dar merită să-i dai o șansă. S-ar putea ca aceste necuvântătoare să-ți aducă trăiri cu adevărat speciale.

Gump, câinle care i-a învățat pe oameni să trăiască (2021)

are la bază cartea autorulului Filip Rozek, a cărui intenție „a fost aceea de a scoate în evidență problema cruntelor tratamente aplicate câinilor.”

Aaa, și încă ceva! Fiecare câine care apare în film are o poveste pe care o puteți afla în genericul de final al filmului. Așa că vedeți filmul până la ultimul lui cadru!

Apropo de cadre, vă las două linkuri: unul către treilerul filmului și altul către faze din realizarea filmului.

https://www.youtube.com/watch?v=9iLKIbv-LlU

https://www.youtube.com/watch?v=1Qe3CV3jEOs

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
7 likes
Articol precedent: Telefonul mobil, o prelungire a mâiniiUrmatorul articol: Cetatea Enisala

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031