Doctor Jivago (1965)


Dacă ești pasionat de filmle vechi, îți recomand unul mult premiat, Doctor Jivago.

Este puțin probabil să nu-l fi văzut până acum sau nu fi citit cartea care a stat la baza filmului. Și dacă totuși, încă nu l-ai văzut, să știi că nu ar strica să o faci.

Știm cât de adâncă e literatura rusă și cât de faine sunt filmele care se inspiră din aceste cărți. Așa este și cazul filmului Doctor Jivago.

Cu o distribuție de excepție, Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, filmul este unul memorabil. Chiar și după mai bine de 55 de ani, filmul poate fi vizionat cu interes și plăcere.

Acțiunea filmului se petrece pe fundalul Primului Război Mondial, al Revoluţiei Sovietice şi apoi al Războiului Civil Rus.

Bogați și săraci, iubire și trădare, acceptare și renunțare – toate sunt atent analizate în contextul evenimentelor istorice cu care se confruntă Rusia în acele timpuri.

Filmul se croiește în jurul iubirii dintre Dr. Jivago  (Omar Sharif) și Lara (Julie Christie). Și pentru că este o iubire imposibilă, scenele filmului te vor emoționa suficient încât să suspini nițel.

Și cartea din spatele acestui film are o poveste. Ea a fost interzisă în Rusia, dar a reușit să vadă lumina tiparului la Milano, în anul 1957.

Ca de cele mai multe ori, cartea este mai bună decât filmul, așa că îți recomand s-o citești. Este una din lucrările bune ale scriitorului rus Boris Pasternak, cel care a renunțat de „bună voie” la Premiul Nobel pentru Literatură.

Îți las și un link către trailer-ul filmului, poate vrei să-l vizionezi.

https://www.netflix.com/ro/title/449931

Filmul îl găsești, desigur, pe platforma Netflix.

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Bazilica de la Niculițel – unică în EuropaUrmatorul articol: România neîmblânzită (2019)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930