Telefonul mobil, o prelungire a mâinii


Cu toții știm cât e de fain să ai un telefon mobil deștept. Face de toate sau aproape de toate. Și ceea ce face el cel mai bine, e să ne pape timpul.

Timpul este cel mai prețios cadou pe care ni-l face viața, zi de zi. Dar uităm. Ceea ce nu uităm, desigur, este să ne agățăm de telefonul mobil.

O știre pe vreun site, o curiozitate de a vedea ce mai postează un prieten pe facebook sau instagram, un videoclip pe Youtube – sunt cele mai frecvente motive pentru care nu-i dăm pace telefonului mobil.

Oricâte setări de restricționare ne-ar oferi dispozitivul, nu ne dăm bătuți ușor. Chiar și studiile științifice, care ne avertizează de „răul” pe care ni-l face acest obiect, trec pe lângă auzul nostru.

Suntem încăpățânați când e vorba de bucuriile noastre. Nu renunțăm la ele cu una, cu două. Și totuși, merită să facem o încercare. Și apoi această încercare s-o repetăm într-o perioadă de la una la trei luni. Și ce să vezi?! Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Telefonul mobil, o prelungire a mâinii tale…

va fi un obiect care nu te va mai folosi! Da, da! Chiar așa!

Te-ai întrebat vreodată cât timp petreci zilnic cu telefonul mobil?

Te invit să faci un calcul simplu. Câte ore ai petrecut cu dumnealui, telefonul mobil, și câte cu familia ta?

Dacă te afli într-un echilibru, atunci te felicit. Dar să nu trișezi, că te păcălești singur!

Dacă tocmai ai constatat că telefonul tău mobil chiar este o prelungire a mâinii tale, atunci oprește-te nițel. S-ar putea mâna ta să aibă un handicap. Din fericire, unul care poate fi reparat.

Nu zic că-i rău să petrecem timp cocoțați cu privirea pe telefon, zic să nu uităm de noi și familiile noastre. Și asta se rezolvă extrem de simplu. E nevoie doar de un sentiment. Un sentiment care se numește VOINȚĂ, să vrei să trăiești altfel decât e la modă. Și acest altfel să însemne o mai bună gestionare a timpului tău.

Analizează cât timp din viața ta merită telefonul mobil! Cât din acest timp e spre folosul tău, și cât nu? Abia atunci, vei începe cu adevărat să-ți folosești cu cap secundele vieții tale!

Încearcă să petreci un pic cu domnul telefon mobil, un pic mai mult cu tine și un pic și mai mult cu familia și prietenii tăi.

Toată povestea asta pe care ți-am spus-o e adevărată. Și am trăit-o și eu, și poate și tu. Important nu e că am trăit-o, ci că am conștientizat-o și mai ales rezolvat-o.

Telefonul mobil e doar un mijloc de comunicare ca multe altele. Alege doar să-l folosești cu inteligență! Acesta e marele pont pe care mulți îl știu, dar puțini îl și aplică. Nu o spun eu, ci studiile privind acest obiect, telefonul mobil, o prelungire a mâinii noastre.

Rămâneți fideli tehnologiei, dar cu cap!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: A treia cale de Stephen R. CoveyUrmatorul articol: Gump, câinle care i-a învățat pe oameni să trăiască (2021)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
mai 2022
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031