Ce să faci într-un weekend pe Valea Prahovei

Ce să faci într-un weekend pe Valea Prahovei

Ce să faci într-un weekend pe Valea Prahovei…

poate fi o întrebare pe care ți-o pui când ajungi aici.

De cele mai multe ori când pleci la drum, ai și un plan.

Noi cel puțin, așa funcționăm. Nu pentru că am fi niște tipicari, ci pentru că vrem să profităm de fiecare secundă.

Pandemia ne-a ținut mai mult pe acasă, însă am hotărât să ne asumăm niște riscuri și să pornim în călătoriile noastre mult așteptate.

Așa că unul din weekenduri l-am rezervat pentru Valea Prahovei.

Nu cred că există vreun călător care să nu fi ajuns pe aici, măcar în trafic, și tot a fost.

Stațiunea Bușteni a fost destinația noastră. Așadar, dacă decizi la un moment dat să petreci aici un weekend, iată cu ce îți poți ocupa timpul.

Weekendul nostru pentru Bușteni nu a fost ales la întâmplare. Am vrut în mod special să ne „derdelim” (mai nou, îmi place să inventez cuvinte). A se derdeli, adică a se da cu sania pe derdeluș.

Dar până la derdelușul din Bușteni, oprește-te un pic la Azuga. Aici poți urca cu telegondola și să te bucuri de priveliști faine. Poți zăbovi vreo oră cu ochii în zare. Munții acoperiți de nea te vor încărca cu energie pozitivă. Vei avea ceva rezerve pentru o bună bucată de timp.

După ce te vei sătura de atâta alb nebun, poți să revii la altitudini mai joase.

În Azuga, poți schia sau să te scufunzi în niște cauciucuri care alunecă pe niște piste create pentru nebunia oamenilor mici sau mari. Găsești voie bună, numai chef să ai.

Aaa, uitasem să îți spun ce e mai important. Pleacă spre Valea Prahovei, destul de devreme. Pe la orele 10, 12 să fii acolo, altfel traficul te va scoate din minți.

Când te-ai săturat de Azuga, orașul Bușteni te așteaptă. E la o aruncătură de băț.

Noi, după urcarea cu telegondola, ne-am retras spre cazarea din Bușteni.

Odată cazat, poți să faci o plimbare prin Bușteni. Nu e cine știe ce, dar sigur îți oferă un somn odihnitor.

Și uite așa, timpul a păpat o primă zi din weekend.

O altă zi, o poți petrece pe Pârtia Kalinderu, la schi sau săniuș. Iar seara, trage o fugă până la Sinaia. Noi am fost cu trenul. E fain, e altceva.

Orașul Sinaia încă păstrează ceva din regalitatea lui. Noi, cel puțin, așa simțim ori de cite ori ajungem aici. O urcare cu gondola la Cota 2000, o plimbare prin centrul orașului și un langoș savurat de la un chioșc din părculețul orașului (acolo e cel mai bun) îți vor încheia și a doua zi dintr-un weekend pe Valea Prahovei.

Și cum să închei weekendul?!

Păi, orașul Bușteni are una dintre cele mai frumoase mănăstiri din țara noastră. Mergi să o vezi, dacă nu ai ajuns încă. Aici îl vei întâlni și pe Marian Moise, un preot cu o voce de înger. Rămâi la slujbă, o să fii preț de câteva clipe în Rai.

Iar apoi, plimbă-ți pașii pe domeniul Castelului Cantacuzino.

S-ar putea să îți placă, dacă faci abstracție de niște chestii improvizate taman în fața castelului dar și de toate plancardele cu „Toilet”.

Una peste alta, Bușteni, Azuga și Sinaia îți pot umple fain un weekend.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Valea Prahovei.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

2 thoughts on “Ce să faci într-un weekend pe Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *