Un traseu montan ușor și spectaculos!

Un traseu montan ușor și spectaculos!

Vrei un traseu montan ușor și spectaculos?

Esti pasionat de trasee montane? Dacă răspunsul este da, atunci avem noi unul pentru tine și familia ta!

Traseul este spectaculos, ușor și se află în Munții Baiului.

Pe noi, acești munți ne-au cucerit pentru totdeauna. Ne-am întâlnit cu ei, pentru prima dată, în weekendul ce tocmai  s-a încheiat.

Cum a decurs întâlnirea cu ei, vă spunem în câteva vorbe căci iubirile se povestesc doar până la un anumit punct.?

Noi am pornit către ei din Stațiunea Azuga. Am urcat cu telecabina și ne-am luat bilet numai pentru urcare căci coborârea am vrut să o facem “la picior”. Zis și făcut.

După câteva minute de urcat, ajungi pe un platou de unde poți admira Munții Bucegi și orășelul Azuga.

Spre Munții Baiului urci pe lângă Popasul Uriașilor care se află lângă stația de sosiri telegondolă. Și urci, și urci cât te țin picioarele. Noi am vrut să atingem doar două vârfuri: Vârful Urechii și Vârful Cazacu.

Traseul este unul ușor, așa că te poți încumeta să-l faci chiar și cu copiii. Dacă nu ai echipament de munte, merge și într-un trening cu adidași.

Cu fiecare pas făcut se nasc în spatele tău hăuri și peisaje de revistă.

La un moment dat ai să zărești orășelul Bușteni în miniatură cu a lui pârtie Kalinderu. Sunt imagini rare.

Ceea ce ne-a minunat peste măsură e că un așa traseu ușor oferă așa priveliști rare.

Ai două variante de urcare, pe potecile bătătorite sau pe culmi. Noi am ales culmile, mai greu un pic dar cu perspective mai ofertante asupra munților.

Toată urcarea însă a fost foarte plăcută din pricina solului acoperit cu un soi de iarbă ce făcea drumul moale ca și catifeaua. Nu exagerăm deloc! Nu știm să fi făcut un traseu cu așa poteci primitoare.

Primul e Vârful Urechii, apoi hăt departe ai să zărești o cruce, acolo e Vârful Cazacu. Mergi până într-acolo, e de vis! Nu avem cuvinte să îți spunem cât de dumnezeiesc e totul. Acolo, în iarba moale și solul pufos ne-am potolit foamea și setea. E cel mai frumos picnic pe care l-am trăit ca și călători prin lumea asta.

După un popas binemeritat ne-am întors către telegondolă dar nu pentru a coborî cu ea ci pentru a ne continuă traseul.

Ajuns la telegondolă, pornește către stânga, pe un traseu de biciclete. E marcat frumos, așa că ai să-l zărești ușor.

Ceva din traseu ai să-l faci pe culmi însă după vreo 15 minute de mers ai să pătrunzi într-o pădure. Vreo două ore cât am mers, pe lângă noi au trecut vreo 7 bicicliști. Trec ca vântul de nici nu apuci a-i vedea prea bine, așa că nu îți va fi umbrită plăcerea drumeției de prea multe ori.

Plimbarea prin pădure e extrem de plăcută. Dacă ești pasionat de arbori ai să întâlnești  pe aici unii chiar ciudați. Traseul prin pădure e marcat atât pentru bicicliști cât și pentru călătorii care sunt cu “pegeoutul” ? așa că urmează traseul marcat cu triunghi albastru.

În două ore de cutreierat pădurea, ai să vezi diverși copaci, unul mai ciudat decât altul, felurite ciuperci și flori. E o mică paradă aici așa că merită să faci traseul de întoarcere pe jos nu cu telegondola.

Traseul din pădure se termină la șosea. De aici pornești liniștit spre cazare, îmbătat de atâta frumusețe. Noi așa am fost după 6 ore de mers, beți de frumusețe.

De departe, Munții Baiului rămân preferații noștri. Vom reveni de fiecare dată când ne e dor de rai.

Îți recomandăm din tot sufletul acest traseu montan. E divin!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Munții Baiului.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *