„Nicomahos” de Mircea Berindei


Mult timp am fost atrasă mai degrabă de literatura universală decât de cea a graiului nostru românesc.

Habar nu am de ce sau ba da, știu de ce: pentru că am fost obligată la școală să citesc ce nu îmi place, că na, asta era programa școlară.

Nici acum nu cred că e altfel. Nimic nu s-a schimbat, poate doar alte programe școlare însă aceleași obligații literare.

Partea bună din toată povestea cu cititul, obligatoriu sau nu, e că dacă ești născut cu microbul lecturii în sânge, nimic nu te împiedică să citești ce vrei tu. Așa a fost și în cazul meu.

Mereu am citit ce am vrut. Am citit mereu cărți cu care am rezonat și din care am putut să-mi hrănesc mintea și sufletul. Nu am citit literatură română cât ar fi trebuit și nici câtă aș fi vrut. Cu toate astea, există câteva  titluri care mi-au rămas întipărite în minte și suflet. Unul dintre ele este „Nicomahos” de Mircea Berindei.

„Nicomahos” de Mircea Berindei…

nu este cartea pe care s-o citești dintr-o răsuflare, nu pentru că nu ai putea, ci doar pentru că e scrisă atât de bine, încât vei vrea să simți fiecare propoziie, fiecare paragraf.

Cartea este un dialog despre fericire și înțelepciune și cuprinde povestea aventurilor intelectuale ale unui tânăr însetat de adevăr care are pasiunea cunoașterii și totodată o adâncă nevoie de perfecțiune morală.

Cu fiecare pagină citită, vei pătrunde în universul moral al omului, deloc anost.

Cu mare finețe, autorul prezintă o încrengătură de situații pline de miez din care, tu, cititorule, nu ieși decât cu multe învățăminte.

Va fi o plăcere lectura acestei cărți, așa că ți-o recomand din tot sufletul.

Nu e doar literatură română ci una cu un conținut moral.

A, și dacă tu ești un pasionat al literaturii române, te rog, oferă-mi niște titluri mari, pe care să le citesc dintr-o răsuflare, căci am poftă de literatură română mai mult ca oricând.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!

0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Un traseu montan ușor și spectaculos!Urmatorul articol: „Gagarin: Primul om în spațiu” (2013)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728