Autorul (2017)


Nu e pentru prima dată când filmul spaniol mă surprinde plăcut, motiv pentru care am să-i mai ofer din timpul meu.

„Autorul” este filmul care te lasă fără cuvinte în ultimele lui minute.

La început a fost puțin plictisitor, dar nu l-am abandonat. Parcă presimțeam că urmează acel ceva care să merite vizionarea.

Mă interesa subiectul și mi-am zis să-i dau o șansă. Subiectul filmului este actul creației, temă întâlnită și în filmele „The Wife” și „Big Eye”, despre care v-am scris în postările trecute.

Dar sa revenim la filmul pe care vi-l propun azi, „Autorul”. Tocmai ieșit dintr-o căsnicie nefericită, Alvaro, protagonistul filmului, își dorește cu orice preț să scrie un roman. Motivat mai ales de reușita fostei soții, Amanda, care câștigă medalia de aur pentru personalitatea anului în Andaluzia cu romanul ei de debut, Alvaro frecventează cursuri de scriere creativă, poate, poate reușește să scrie ceva memorabil.

Totul pornește de la îndemnul profesorului său. Acesta, nemulțumit de cum scrie Alvaro, îl îndeamnă să trăiască, să observe și să asculte.

Toate acestea sunt sursă de inspirație care nu pot da greș, așa că Alvaro le pune în practică. Trăiește clipa, observă ce-l înconjoară și mai ales ascultă. Pe cine și ce ascultă, te las sa descoperi singur. De fapt, de la această „ascultare” pornește „acțiunea” filmului, așa că nu renunța la el chiar dacă te va plictisi la început. Treptat, filmul te va surprinde plăcut.

După vizionare am descoperit că actorul principal, Javier Guttiérez, a câstigat Premiul Goya pentru cel mai bun actor. Și chiar e bun! Vizionare plăcută!

https://www.netflix.com/ro/title/80173606

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Povestea incredibilă a Insulei Trandafirilor (2020)Urmatorul articol: Cu cartea în mână sau cu ochii în gadget?

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930