Cu cartea în mână sau cu ochii în gadget?


Cu cartea în mână sau cu ochii în gadget, tot am adăugat, de curând, 365 de zile în rucsacul cu ani pe care-l port în spate, zi de zi.

Nu știu cum e la voi, dar la mine, după un astfel de moment, mi se naște cîte o dorință de schimbare.

Anul acesta a fost una legată de actul lecturii. Știi că această îndeletnicire se formează în timp, ca oricare alta.

Am rătăcit mult prin universul scriitorilor, am deslușit diverse genuri literare și într-un final am descoperit cu cine și ce rezonez.

Cu cartea în mână sau cu ochii în gadget, lectura trebuie să fie una plăcută, doar așa te poți ține de ea. De multe ori mi s-a întâmplat să mi se recomande o carte și eu să nu pot deloc să-i pătrund frumusețea. Am încercat, dar fără reușită, și atunci prefer să citesc doar ceea ce mă prinde de minte și suflet deopotrivă. Așa că, indiferent peste ce titluri și autori dau, consacrați sau nu, citesc doar ce-mi place. Fiindcă această chestiuță am rezolvat-o, mai rămânea una care mă șicana. Dacă nu găseam cartea în format fizic și o găseam doar în format pfd pe internet, atunci începea chinul. Dacă nu simțeam cartea în mână și nu inhalam mirosul hârtiei, oricât de captivantă era cartea, pur si simplu, nu mă puteam acomoda cu modalitatea de lectură. Fie că era calculatorul, fie că era telefonul, nimic nu funcționa cum trebuie în mintea mea iar chimia nu se dezlănțuia nicicum, până într-o zi când…Uraaa! Am descoperit secretul.

Tableta mea, draga de ea, care stătea cumințică la locșorul ei, mi-a făcut cu ochiul. Am înșfăcat-o și am descărcat cartea care mă atrăgea ca un magnet. Minunea s-a produs! Am citit-o cu drag, fără să am senzația că îmi lipsește cartea în format fizic sau mirosul hârtiei. Habar nu am ce circuit neuronal s-a produs în creierul meu, dar acel moment a fost unul dintre cele mai faine din viața mea.

Citesc pe gadget cu aceeași plăcere cu care citesc cartea în tiparul ei classic. Desigur, asta nu înseamnă că nu voi achizitiona cartea și în format fizic, pentru că ador să am în biblioteca personală cărțile dragi sufletului meu.

Dar toate își au un timp și un rost în viața noastră, așa că le accept întocmai.

Cel mai fain e când descoperi că lucrurile pe care odinioară le detestai, devin dintr-odată ceva plăcut.

Și pentru că muza acestui articol a fost o carte, o carte pe care fiecare ar trebui să o aibă în biblioteca proprie, vreau să vă spun numele ei. Este una din cărțile lui Seneca, „Scrisori către Lucilius”, o capodoperă, un ghid despre viață și pentru viață. V-o recomand din tot sufletul. Această carte a fost pasul către lectura mea pe gadget. Și acum, chiar cred că totul este cu putință, dacă toate planetele se aliniază cum trebuie și când trebuie. God știe cel mai bine ce ne e cu folos și ce nu.

Pe curând dragi prieteni!

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Autorul (2017)Urmatorul articol: Au fost odată ca niciodată, Târgurile de Crăciun

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930