Au fost odată ca niciodată, Târgurile de Crăciun


Au fost odată ca niciodată, Târgurile de Crăciun. Așa începe povestea noastră pe care vrem să v-o spunem, azi, în Ajun de Crăciun.

Și tu, poate, în Ajun de Crăciun sau în zilele lui sfinte, obișnuiești să depeni cu cei dragi amintiri din viața ta. Și când spun asta, mă refer la alte minunate Crăciunuri pe care le-ai petrecut în diverse moduri.

Nouă ne place ineditul și uneori să ieșim din tipare. De pildă, uneori de sărbători, când majoritatea oamenilor stau la căldurică acasă, noi hoinărim prin lume.

Da, știu că sărbătoarea Crăciunului e cea mai faină acasă, dar poate fi la fel de faină, oriunde, dacă ești însoțit de cine trebuie.

Și fiindcă anul acesta atipic ne ține acasă, am avut vreme să rememorez niște clipe din Crăciunul anilor trecuți.

Fotografiile, ele, dragele de ele, îmi împrospătează mereu amintirile. De Crăciun, ele reconstruiesc în memoria vizuală clipe cu arome de coji de portocală și vin fiert cu scorțișoară, de prăjituri alese, sărmăluțe cu smântână și mămăliguță. O nebunie, e Crăciunul la noi!

Oriunde am fi, de fapt, Crăciunul e Crăciun! E acel moment în care pe chip ți se citește, de la o poștă, bucuria. Totul e divin de Crăciun și va fi la fel și anul ăsta. Mântuitorul, mai mult ca oricând, va îndulci această sărbătoare pentru că distanța de cei dragi să pară infimă, căci despre asta e vorba. Indiferent cum, va găsi o cale în care să ne bucure și de acest Crăciun.

Pentru că anul ăsta, cei mai mulți dintre noi, petrecem Crăciunul acasă, deci și noi, am început a scormoni prin amintiri, înainte de a construi altele. Așa am dat peste niște Crăciunuri petrecute la Sibiu și București.

Știți știrile alea când se anunța deschiderea Târgurilor de Crăciun? Ei, în momentele alea, nouă ni se aprindea în cap o întreagă instalație de pom! Și desigur, într-o secundă ne priveam și hotăram: Plecăm!

Ei bine, plecați am fost doi ani la rând. O dată la Târgul de Crăciun al Sibiului și altă dată la București. Știți și voi cum e! E fain! Lumini colorate și veselie cu miros de turtă dulce. Nu ai cum să uiți acele momente. Forfota oamenilor, de Crăciun, e faină, faină, faină!

Târgurile de Crăciun nu sunt simple târguri, sunt adevărate expoziții, adevărate spectacole. Acolo, în labirintul de căsuțe, găsești toate podoable Crăciunului meșterite de oameni dibaci, toate mâncărurile noastre tradiționale și nelipsitele licori bahice. Nu are cum să nu îți placă într-un asemenea Târg de Crăciun. Dacă închid ochii, și acum aud muzica aceea de Crăciun care acolo sună altfel.

Merită o dată în viață să trăiești astfel de întâmplări. Aceste amintiri au arome speciale. Dar special va fi și acest Crăciun, pentru că, nu-i așa, ne pricem de minune să ne distrăm oriunde și în orice condiții. Noi îți dorim să petreci un Crăciun așa cum vrea inima ta, să fii sănătos și să ai parte de bucurii!

Cam așa arată, prin ochii noștri, Crăciunul petrecut prin Târguri de Crăciun.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Cu cartea în mână sau cu ochii în gadget?Urmatorul articol: Doar pentru Voi!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930