„Scrisori către Luciliu” de Seneca


Când vine vorba despre citit, iarna și toamna sunt anotimpurile mele preferate pentru această îndeletnicire. Nu știu cum e la voi, dar la mine aceste anotimpuri fac din citit o călătorie specială.

Și dacă ți-a căzut în mâini și o carte bună, atunci succesul e garantat.

Gustul pentru lectură e divers, exact ca și cel pentru vestimentație, cafea, filme și toate celelalte povești care ne umplu viața.

Eu am un drag aparte pentru cărțile de filozofie și dezvoltare personală. Și dacă te regăsești și tu în preferințele mele în materie de lectură, atunci hai să-ți zic despre o carte faină.

„Scrisori către Luciliu” de Seneca…

este cartea pe care ți-o recomand dacă ai chef de o carte pe care s-o citești fără grabă și cu creionul în mână.

Seneca este unul dintre stoicii târzii. Eu mă regăsesc în filosofia lui și dacă îl citești, s-ar putea să te regăsești și tu.

Cartea „Scrisori către Luciliu”, așa cum spune și tilul este o suită de scrisori, mai exact 124 la număr.

Aceste scrisori sunt trimise de Seneca, cel mai mare scriitor latin, prietenului său Luciliu, guvernatorul Siciliei.

Scrisorile sunt pline de învățăminte. Le poți citi agale, câte una pe zi. Fiecare dintre ele îți va aduce o lecție de înțelepciune.

Deși scrisă acum 2000 de ani, este și astăzi actuală prin tot ce ne transmit scrisorile, acest gen literar care ascunde mereu trăirile diverse ale acestei vieți. Veți găsi mesaje despre iubire și ură, bucurie și întristare, suferință, boală, moarte și speranță.

Te invit cu acestă carte le reflecție asupra ta însuți și de ce nu asupra vieții.

În oricare din etapele vieții te-ai afla, cartea „Scrisori către Luciliu” de Seneca îți va adăuga un strop de înțelepciune în cupa experienței tale de viață.

Lectură faină și cu folos!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: The Wonder – (Minunea) (2022)Urmatorul articol: Pinocchio (2022)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930