Pinocchio (2022)


Nu o dată în viață oamenii mari vor să se simtă din nou copii. Și când le trece asta prin cap, trec la acțiune. Și una dintre acțiuni, de pildă, este de a se uita la desene animate. Și despre un desen animat vrem să-ți spunem și noi, azi.

Pinocchio (2022) este un film muzical de animație regizat de Guillermo del Toro și are la bază, așa cum probabil ați bănuit deja, romanul „Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Collodi.

Desenul animat îmbină povestea lui Pinocchio cu Italia fascistă a lui Benito Mussolini și aduce muzica în cadrele frumos realizate de graficianul Gris Grimly. Personajele nu ni s-au părut a fi extrem de frumoase, dar dincolo de asta, povestea este frumoasă, așa cum o știm din basmul italian.

Sunt destule momente care te emoționează. Filmul durează vreo 2 ore, și dacă nu stai bine la capitolul „răbdare”, fazele de musical s-ar putea să te îndemne să zici stop. Dar nu renunța! Filmul încă mai are multe de oferit.

Ne-ar fi plăcut să vedem mai multă culoare, personaje mai drăguțe, însă povestea ne-a mulțumit îndeajuns.

Pe lângă povestea emoționantă a lui Pinocchio, marioneta din lemn care prinde viață, și a tatălui, tâmplar, Geppetto, filmul de desen animat ne aduce destule vorbe înțelepte, încât să nu ne plictisim.

Așadar, dacă ai chef de un desen animat, Pinocchio de Guillermo del Toro, poate fi o opțiune. Uite, îți las un link către trailerul desenului animat.

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
7 likes
Articol precedent: „Scrisori către Luciliu” de SenecaUrmatorul articol: Cum să te furișezi printre oamenii toxici

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031