Satul cu o catedrală

Satul cu o catedrală

Dacă îți place să poposești în Casa Domnului, atunci îți spun că e una tare faină în satul Bogata Olteană. Nu e în Olt, cum poate ai fi tentat să crezi ci în inima țării, în Transilvania.

Satul Bogata Olteană se află în comuna Hoghiz, județul Brașov.

Era într-o duminică după-amiază când am ajuns aici. Nici țipenie de om. Doar vântul și noi cutreieram prin zonă.

Într-un final, după ceva timp parcurs prin sătuc, în fața noastră s-a ivit o minunăție de biserică. Din păcate era încuiată și nu am putut intra, însă i-am putut admira exteriorul și împrejurimile. Extrem de specială!

Dacă ajungi aici, ai să te convingi. Este impunătoare nu doar prin prezență  ci și prin frumusețe.

Știam că pe la Bogata Olteană a ajuns cândva și Părintele Arsenie Boca, așa că ne-am dorit să călcăm pe urmele pașilor săi. El a ajuns aici în 1960  pentru a picta interiorul bisericii.

Am aflat de asemenea că unii sfinți de pe pereții bisericii sunt pictați în straiele noastre populare. Tare faină e!  I-am văzut interiorul într-o filmare. Cu siguranță vom reveni aici, când pandemia se va lăsa învinsă. Trebuie să vedem cu ochii noștri interiorul bisericii.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Biserica „Sfânta Parascheva”, satul Bogata Olteană, județul Brașov.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *