Roşia Montană


Mult controversata Roșia Montană ne-a atras și pe noi să o vedem cu ochii noștri și să auzim cu urechile noastre poveștile de la oamenii locului.

Dacă nu ești claustrofob poți să te aventurezi în galeriile romane, vreo 100 de metri sub pământ. Vizita în galerii, în weekend, se făcea în mod organizat, așa că dacă se mai poate vizita pe timpurile astea pandemice,  adunați-vă vreo 10 oameni la număr și sunați-l pe nenea să vină să vă ghideze, de nu…”no chance to visit”.

Un fost inginer inimos, ieșit la pensie, va fi ghidul tău. Extraordinar nenea! Glumeț și cu povești de povești despre Roșia Montană. Și dacă vă sugrumă spațiile închise și nu puteți coborî în galeriile romane faceți o drumeție până la cariera de unde se exploata aurul. La vederea ei o să vă simțiți ca pe lună. Merită să ajungeți  să vedeți ce a mai rămas în urma exploatării miniere.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Roșia Montană.

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să-l distribui și prietenilor tăi, iar dacă vrei să fii la curent cu tot ce postăm, te invităm să dai like paginii noastre de facebook.

Pe curând, dragi prieteni!

 


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Acasă la Horea, aproape de CerUrmatorul articol: „Comunicarea cu oamenii dificili” de Roberta Cava

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031