„Comunicarea cu oamenii dificili” de Roberta Cava


Astăzi îți propun o carte numai bună pentru a elucida faza cu oamenii dificili.

Cu siguranță și tu te-ai izbit de astfel de oameni. Unii pot fi grosolani, furioși, nerăbdători, sensibili, insistenți, agresivi și lista poate continua.

Interacțiunea cu astfel de oameni ne poate aduce un disconfort emoțional, dacă nu știm să gestionăm relațiile cu ei. Tocmai despre asta vorbește cartea „Comunicarea cu oamenii dificili” de Roberta Cava.

Unii oameni au „harul” de a te face să-ți pierzi cumpătul, alții te fac să te simți vinovat, inferior, sau înfrânt. Ai avut și tu astfel de oameni prin preajmă, sunt sigură.

Comunicarea este ca o străduță cu două sensuri, zice autoarea. Mi-a plăcut optica. Indiferent ce vine din sensul opus, noi trebuie să știm cum să abordăm partea care ne revine. Foarte tare asta, căci de multe ori dăm vina pe cei din jur, uitând să ne analizăm și noi comportamentul pe care l-am avut față de interlocutor. Nu mai zic, că de cele mai multe ori ne înfuriem pe situație nu pe oameni, iar totul se poate transforma, atât de ușor, într-un mare tam-tam.

Studiile de caz prezentate în carte acoperă diverse tipologii umane cu care ne-am confruntat măcar o dată-n viață. Fie că sunt membrii familiei noastre, fie prieteni, șefi sau colegi, aceștia fac parte din viața noastră și oricât de dificili ar fi, cartea ne spune că există modalități de a crea alături de ei relații bune, și chiar există. E nevoie de puțintică atenție, îngăduință și răbdare. Chiar și oamenii dificili pot fi „domesticiți”.

Citind această carte, vei descoperi mici secrete pentru o mai bună comunicare cu aceștia. Nu îți vei irosi timpul citind cartea, dimpotrivă vei descoperi cât de simplă poate deveni comunicarea cu oamenii dificili. Lectură plăcută să ai!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: Roşia MontanăUrmatorul articol: Garantat 100%

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829