Peșteri de top – Peştera Scărişoara


Să fii în județul Alba și să nu mergi la Peștera Scărișoară e păcat.

Drumul îți oferă peisaje faine și de ce să nu te bucuri și de ele?! E adevărat că județul Alba oferă în orice colț al lui peisaje mirifice însă Peștera, mai ales intrarea în ea, de la scările care le cobori spre peșteră ai niște cadre grozave de surprins cu retina.

Turul în peșteră durează aproximativ 20 minute, urcatul și coboratul (vreo 250 de trepte) cam 5 minute, pentru cei cu experiență care au urcat la Vârful Toaca din Masivul Ceahlău.

E friguț în peșteră dar nu de speriat, doar 2 grade.

Una peste alta, merită într-o bună zi  să „miroși” zăpada și ghețarul de la Scărișoara și după ce cobori la strada principală să mergi spre „Mama Uța” unde se mănâncă bine.  Aaa, și neapărat să deguști Placinta cu brânză pe lespede, desert tradițional din Țăra Moților.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Peștera de la Scărișoara.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!?


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Două obiective de neratat în județul BihorUrmatorul articol: „Riscurile parentingului competitiv: Cum să-ți ajuți copilul să-și realizeze pentențialul fără  a-l suprasolicita” de Tanith Care

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031