„Riscurile parentingului competitiv: Cum să-ți ajuți copilul să-și realizeze pentențialul fără  a-l suprasolicita” de Tanith Care


Nu trebuie să ai copii ca să poți recomanda o carte despre parenting.

Am răsfoit o carte despre acest subiect, de curând, și mi-a plăcut foarte mult, motiv pentru care v-o recomand, vouă, norocoșilor acestei lumi.

Nu știu cum sunteți voi, cei care citiți acum ceea ce scriu, dar am câteva cunoștințe care își suprasolicită copii prin îndemnuri de genul „Trebuie să fii cel mai bun!”. ”Trebuie să înveți, că și așa nu ai altceva de făcut!”, „Trebuie să ajungi cineva!”, „Trebuie să înveți, dacă vrei bicicletă!”

E drept că niciun părinte nu vrea răul copilului său, dar oare, toate agasările verbale și promisiuni materiale fac bine unui copil? Voi trebuie să știți mult mai bine decât mine, căci eu sunt doar un observator al parenting-ului.

Ce este parenting-ul?

Termenul se referă la creșterea și educarea copiiilor de către părinți.

A fi părinte este cea mai frumoasă dar și cea mai dificilă „meserie” din lume, iar orice părinte își dorește pentru copilul său tot binele din lume. „Eu, ca părinte, știu ce e cel mai bine pentru copilul meu” este o replică pe care cu siguranță ați utlizat-o și nu o singură dată. Dar ce înseamnă cu adevărat acest bine?

Protejarea este un instinct natural al părinților, însă într-o doză exagerată poate dăuna copilului, de aceea Tanith Care, autoarea cărții pe care v-o propun azi, „Riscurile parentingului competitiv: Cum să-ți ajuți copilul să-și realizeze pentențialul fără  a-l suprasolicita” vine cu o serie de sfaturi utile care pot relaxa această purtare de grijă excesivă.

Pentru binele copilului, uneori părinții exigenți pot deveni competitivi și fără să realizeze, îl suprasolicită pe acesta, epuizându-l emoțional, uitând că inteligența emoțională și empatia sunt extrem de importante în comportamentul și reușitele unui copil.

Cartea nu își propune să desființeze nici parentingul lejer și nici pe cel competitiv ci să ofere soluții practice pentru părinții care au înțeles că un parenting inteligent înseamnă a-ți ajuta copilul să-și atingă potențialul, căci „fiecare copil are o scânteie – ceva bun, frumos și util lumii.”

Prin cazurile prezentate, în care, cu siguranță, vă veți regăsi împreună cu copilul dvs., lectura este una extrem de utilă.

Oricât de bun părinte ai fi, mereu există loc de a fi și mai bun.

E o carte pe care merită să o citești, mai ales dacă ai copii, și dacă ai, să-ți trăiască! Lectură cu folos!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Peșteri de top – Peştera ScărişoaraUrmatorul articol: Transfăgărăşan, mereu la înălțime!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031