Palatul Primăverii

Palatul Primăverii

Credeam că nimic pe lumea asta nu ne poate opri să călătorim. Cât ne-am înșelat!?

Cum se trezea firul ierbii, noi plecam la drum. Cu harta și traseul în buzunar plecam țopăind de bucurie. Abia așteptam să descoperim locuri și oameni noi, să ne bucurăm de primăvară, anotimpul care dădea startul călătoriilor noastre.

Astăzi savurăm primăvara printr-o mască menită să ne protejeze de inamicul ascuns.

Acceptăm supuși și ne conformăm, poate, Dumnezeu se va îndura de noi.

Am crezut că toate amintirile pe care le-am imortalizat în fotografii sau pe retină, vor fi mângâierea bătrâneților pe care ni le doream a le trăi recălătorind prin locurile în care odinioară tinerețea ne purta pașii veseli.

Și ce crezi, Dumnezeu ne-a schimbat planurile! Deja recălătorim de acasă prin intermediul unui laptop care răsfoiește amintiri din călătorii.

Astăzi ne-am gândit să mergem la Palatul Primăverii și vă invităm și pe voi!

Am făcut programarea pentru vizita la Palat, deci fiți fără grijă!

Acordați-vă doar câteva minute să facem un tur!

Palatul Primăverii…

situat în capitala țării noastre, a fost pentru un sfert de secol (1965 – 1989) reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin.

Am fost curioși și ne-am dorit să vedem unde au locuit aceștia și să aflăm care a fost povestea lor dincolo de ochii noștri.

Dacă ar fi să descriem într-un singur cuvânt casa lor și nivelul lor de trai am zice ȘOC!

Atâta opulență e greu de imaginat, de aceea trebuie să vezi cu ochii tăi ceea ce noi îți povestim acum.

Să te rătăcești prin încăperi în timp ce noi eram sortiți a trăi într-o colivie a sentimentelor reprimat.  Să ți se plimbe sub nas păunul în timp ce noi îl vedeam doar la Grădina Zoologică. Să ai un cinematograf doar pentru tine, în timp ce tu aveai acces la programele TV doar 2 ore pe zi. Să ai saună și apă care poate curge doar pe țevi aurite, în timp ce tu abia aveai apă caldă cu program.

Și toate astea sunt doar câteva dintre faptele ce ne-au revoltat peste măsură, încât tot turul prin palat am fost înmărmuriți și fără vorbe.

Doar ne-am privit și am privit uimiți fiecare colțișor în care clanul Ceaușescu și-a trăit o parte din viață.

Când timpurile o vor permite, trebuie să ajungi aici să vizitezi această moșie de lux și să afli răspunsurile la întrebările care poate odinioară ți se învârteau prin cap.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Palatul Primăverii.?

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *