O sectă sinistră: Colonia Dignidad (2021)


Oricât de cruntă ar fi realitatea, trebuie privită cu ochii larg deschiși.

Uneori, înțelegerea ei nu mai poate face aparent nimic, și totuși poate schimba comportamentele care încă rătăcesc în lume.

Vei înțelege mai bine ce vrem să spunem, dacă ai să urmărești documentarul O sectă sinistră: Colonia Dignidad (2021).

Am descoperit de curând acest documentar pe platforma Netflix. Are doar 6 episoade care zboară ca vântul datorită faptelor expuse, extrem de interesante.

Subiectul, cum deja ați aflat din titlu, este Colonia Dignidad.

Habar nu aveam că a existat așa ceva, motiv pentru care am urmărit cu mare interes documenatrul.

Este un film dur, plin de orori, însă extrem de real. Tot ceea ce veți urmări în film s-a întâmplat începând cu anul 1961. Așadar, nu chiar demult.

Filmul spune povestea unei colonii înfiinţată în 1961 de către predicatorul laic german Paul Schäfer, fost soldat al Wehrmacht-ului, care a fugit în Chile, din Germania, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Aici, în această colonie, Paul Schäfer abuzează peste 30000 de băieți. Nu este doar despre asta, este despre o dictatură ascunsă sub frumoasele versete ale Bibliei pe care Paul le predica cu talent.

Veți cunoaște istoria unui mic stat în stat și povestea neamțului Paul Schäfer, un om diabolic, un alt Hitler al Germaniei.

Colonia Dignidad a servit ca lagăr de tortură și pentru dictatorul militar chilian, Augusto Pinochet (1973-1990), dar și ca bază de aprovizionare pentru arme și gaze toxice.

E o întreagă istorie în acest documentar, așa că dacă ești pasionat de faptele reale ale acestei lumi, îți recomandăm acest film. O să te prindă!

Nu este doar istorie aici, ci și o mărturie a ceea ce poate fi omul în această lume.

 

Cât poate face și îndura un om este atât de bine ilustrat în acest film documentar, încât după vizionarea lui, rămâi fără cuvinte, iar cu timpul trebuie să uiți, și atât.

O sectă sinistră: Colonia Dignidad (2021)…

E prea crunt! Cu toate astea, ți-l recomandăm, mai ales dacă ești pasionat, ca și noi, de realitatea acestei lumi, oricum ar fi ea.

Îți lăsăm un link către trailer, ca să îți faci o idee despre film.

https://www.netflix.com/watch/80196161?trackId=14277281&tctx=-97%2C-97%2C%2C%2C%2C

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!

 

 


4 likes
Articol precedent: Sinaia: excursie de o zi, pe munteUrmatorul articol: Când ceva e prea mult, schimbă direcția!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2021
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031