Sinaia: excursie de o zi, pe munte


Nu ai nevoie de bocanci, rucsac, echipament adecvat, ca să fii mai aproape de munte. Ce ai nevoie sunt doar câțiva bănuți și un pic de timp liber. Și când spunem un pic, e chiar un pic. O zi îți este de ajuns, cu condiția să pornești la drum dis de dimineață.

Și dacă ai chef de munte, poți porni către Sinaia.

Sinaia nu este doar o stațiune frumoasă, ci și un loc de unde poți porni spre Munții Bucegi. Și nu doar la pas, ci și cu Telecabina.

Mulți, poate vor zice că asta nu e excursie. Să mergi pe munte cu telecabina e doar o fiță. Nu! E chiar inedită această experiență.

Și noi suntem împătimiți de drumeții, de cucerit munții cu piciorul, însă Sinaia oferă o altă perspectivă asupra munților. Încercați-o și nu o să vă pară rău!

Cum puteți ajunge mai aproape de munte, fără prea mult efort? Simplu! Din Sinaia, cu telecabina!

Noi am urcat până la Cota 1400 cu telecabina și apoi de acolo, până la Cota 2000 cu telscaunul.

Cu telecabina mai e cum mai e, însă urcarea spre Cota 2000 cu telescaunul e una plină de adrenalină. Hăurile care se casc sub picioarele tale și înălțimile amețiotoare îți dau senzații unice. Ai să le trăiești, dacă alegi să trăiești această experiență. Și, ce să vezi! Nu o să-ți pară rău deloc!

De multe ori am fost în Sinaia, dar niciodată nu am avut timp de telecabină. Acum însă, după ce am fost, știm sigur că vom mai repeta experiența.

Noi am ajuns aici după o dimineață în care plouase. Dar chiar și așa, tot faine au fost panoramele.

Incredibil de fain se văd munții! Sunt peisaje care îți vor bucura privirea și sufletul pentru totdeauna. Cât despre liniște, nu mai zicem! Noi ne-am odihnit pe un pâlc de iarbă și am ascultat vântul! E o stare rară care doar la munte se trăiește. Acolo înălțimea oferă altă perspectivă asupra lumii și a ta, ca OM.

Îți recomandăm Sinaia și mai ales urcarea spre Cota 1400 și  Cota 2000, chiar și cu telecabina. La fiecare înălțime când vei ajunge, vei avea trăiri unice. Și despre ce e viața, dacă nu și despre aceste clipe care dau un alt sens vieții.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă dintr-o excursie pe munte, din Sinaia.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Cum ne-am întâlnit, noi doi, cu SARS-CoV-2Urmatorul articol: O sectă sinistră: Colonia Dignidad (2021)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031