Cum ne-am întâlnit, noi doi, cu SARS-CoV-2


Ca mulți dintre voi, și noi ne-am întâlnit cu minunatul virus al acestor timpuri, SARS Co-V 2.

Mărturisim asta acum, în ultima noastră zi de izolare, când trupul ne e mai puternic și sufletul mai împăcat.

Ne întrebam mereu, „măi, dar virusul ăsta chiar ne ocolește?”, până într-o zi când ne-a înșfăcat pe amândoi, în același timp.

Dacă încă mai crezi vreo clipă că ție nu ți se va întâmpla să te întâlnești cu el, atunci să știi că te înșeli. E șmecher, hoțoman. Te prinde de nas atunci când te aștepți mai puțin.

Nu-l lua în râs că te trăznește de nu te vezi! Te învăluie, lăsându-te să crezi că ești ușor răcit, ca mai apoi să te înfierbânte rău, să îți stranguleze carnea de pe tine și să te lase fără gust și miros, asta în cel mai fericit caz.

Noi am fost doi dintre „fericiții” acestei lumi care au reușit, cu ajutorul Domnului, să se lupte acasă cu acest virus și să-l învingă.

Abia ce ne hotărâsem să ne vaccinăm, când șmecherosul ne-a prins în capcana lui.

E mizerabil și perfid. Acum îl cunoaștem. Încă ne-a lăsat urme, ca să nu-l uităm.

Suntem fără gust și miros. Totul are gust a carton și noi suntem ca doi roboței așteptând să prindem viață. Da, viață, căci fără gust și miros, viața e doar o glumă proastă. Inspid și inodor sunt două cuvinte al căror sens abia acum l-am înțeles cu adevărat.

Și toți apropiații ne zic: bine că ați trecut peste ce a fost mai greu și că plămânii v-au fost puternici! Da, perfect adevărat, și noi ne minunăm că am scăpat doar cu atât, când vedem sau auzim despre soarta altora mai puțin norocoși.

Dar suntem mici, mult prea mici ca să înțelegem rostul acestei lumi. Uneori lucrurile trebuie să se întâmple ca să le poți pricepe mai bine.

Cum ne-am întâlnit, noi doi, cu SARS-CoV-2…

rămâne un mister și azi, și nici nu mai vrem să ne gândim.

Vrem doar să ne recăpătăm mirosul și gustul. Vrem să putem din nou mirosi aerul fain din călătorii și gusta bucatele alese din fiecare ogradă primitoare.

Poate ți se pare un fleac, în timp ce citești gândurile noastre, dar crede-ne pe cuvânt că aceste două simțuri sunt la fel de importante ca viața însăși!

Nu știu cum ar fi fost, dacă am fi fost vaccinați înainte de a ne întâlni cu SARS Co-V 2, dar știm cum e acum, după ce amândoi am trecut prin boală, si ne e de ajuns.

Ne-am reamintit cât de mici suntem. Am văzut cine ne-a fost aproape în spaima acestor zile. Și mai presus de orice, am simțit, mai mult ca oricând, cât de mult ne iubește Dumnezeu!

Să fiți puternici, căci șmecheri în fața lui nu veți fi niciodată! E ticălos și perfid! Sufletul nostru l-a cunoscut, iar trupul l-a primit.

Și deși încă nu avem miros, unul dintre noi știe a ce miroase SARS Co-V 2: a putreziciune. Da! Încă îmi vine în creier acest miros. E el! Îl recunosc pentru că pentru prima oară în viața mea am adulmecat acest miros.

Fiți prudenți și înțelepți! Nu e glumă!

Orice cale ai alege, tot te vei întâlni cu el, așa cum și noi ne-am întâlnit, fără să vrem și fără să știm.

Noi rămânem doi călători, deocamdată fără miros și gust, care-și amintesc cu licăr în privire de ultima călătorie la Cascada Urlătoarea, unde aerul mirosea a toamnă blândă iar gulașul de la Târgu Secuiesc avea un gust divin.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
12 likes
Articol precedent: Cascada Urlătoarea de la Vama BuzăuluiUrmatorul articol: Sinaia: excursie de o zi, pe munte

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031