Lacul Zetea


Nu departe de Odorheiul Secuiesc, se află Lacul Zetea. Noi am poposit lângă el, când ne-am întors de la Odorheiul Secuiesc. Nu ai cum să nu-l observi, este chiar la stradă.

Era dimneață când am ajuns aici. Nicio mașină nu se afla în parcarea din zona Lacului, așa că ne-am putut bucura în liniște de priveliștea lacului.

Sunt aici și câteva scări care îți facilitează accesul spre lac. Acolo, parcă departe de lume, poți liniștit să-ți bei cafeaua matinală.

Nu știam prea multe despre locație, așa că am dat un search pe Google și iată ce am aflat.

„Barajul de la Zetea este singurul lac artificial din zona superioară a Târnavei Mari. Lucrările de construcţie ale barajului au început în anul 1976, finalizându-se abia în 1992. Scopul construirii acestui baraj a fost apărarea împotriva inundaţiilor şi controlul nivelului râului. Barajul apără localităţile situate în valea Târnavei Mari de inundaţii, iar în caz de secetă asigură debitul normal al apei.”

Și dacă nu te interesează detaliile despre acest loc, tot nu ai cum să treci indiferent pe lângă el. E prea frumos!

Noi am zăbovit aici la un 3 în 1 și ne-am bucurat de priveliște și tăcere.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Lacul Zetea.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând dragi prieteni!

8 likes
Articol precedent: Statuia Inima lui IisusUrmatorul articol: Nicicând muntele nu fu mai roz

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2021
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031