La atelierul de turtă dulce


A călători nu înseamnă doar a vedea locuri noi, ci și a descoperi oameni faini. Asta am făcut și noi, într-o zi de toamnă care se anunța capricioasă.

În ciuda prognozei meteo nefavorabile, am plecat la drum. Ne-am organizat traseul astfel încât, chiar dacă avea să plouă, să putem totuși să ne atingem obiectivele. Cum facem în astfel de situații? Păi, ne alegem doar obiective care necesită vizitarea lor indoors: muzee, biserici și tot ce ni se mai pare inedit.

Zona pe care am explorat-o, de curând, a fost județul Covasna. Așa că, dacă îți propui să ajungi prin zonă, urmărește-ne. Îți vom dezvălui câteva locuri extrem de interesante.

Unul dintre ele este atelierul de turtă dulce.

La atelierul de turtă dulce ajungi ușor. Singurul lucru de care trebuie să ții seama, este să suni în prealabil la atelier, ca să îți anunți sosirea.

Atelierul de turtă dulce se află în orașul Târgu Secuiesc. Creierul acestui atelier este o doamnă extrem de simpatică. Ne-a prezentat colecția de turtă dulce din curtea casei, ca mai apoi să ne cucerească de-a dreptul cu povestea atelierului din interiorul casei.

La atelierul de turtă dulce, totul este dulce și colorat. Aici totul are un farmec aparte, exact ca în povești, iar povestitrtul este extrem de talentat.

Cu un accent aparte, specific locului, maestra atelierului îți va dezvălui toate secretele acestui atelier de turtă dulce.  Începând de la prepararea, modelarea și coacerea aluatului, până la ornamentarea produsului final, îți va descrie cu lux de amănunte tot ce ești curios să afli.

Pe noi ne-a cucerit de la primul pas pe care l-am făcut în atelier.

Cuptorul magic, instrumentele cu care se meșterește și împodobește turta dulce, toate fac din acest desert o poveste pe care nu o vei uita curând. Iar de omul din spatele ei, îți vei aminti de fiecare dată când vei vedea pe vreo tarabă, undeva în lumea asta, o turtă dulce.

Încearcă astfel de călătorii către oameni care spun povești. Nu vei regreta nicio clipă.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
7 likes
Articol precedent: O biserică unică în România, unică în Europa!Urmatorul articol: Un loc fain de vizitat în județul Covasna

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031