Casa Colecțiilor din Târgu Secuiesc


Uneori nu locurile sunt memorabile, ci oamenii care locuiesc în ele. Despre asta o să vă povestim în cele ce urmează.

Auzisem de mult timp de Casa Colecțiilor din Târgu Secuiesc, dar niciodată nu găseam timp pentru ea. Și pentru că de curând ne-am propus să călătorim prin zonă, am zis să vizităm și această locație, în ciuda unora care ne-au suflat în ureche că nu merită efortul.

Să nu subestimezi niciodată, nimic, până nu vezi sau auzi cu urechile tale poveștile locurilor sau ale omenilor. Suntem diferiți și percem diferit tot ce e în jurul nostru. Așadar gândește-te de două ori înainte de a decide ceva. Așa am făcut și noi. Am decis să mergem să vizităm Casa Colecțiilor din Târgu Secuiesc.

Casa Colecțiilor din Târgu Secuiesc se află chiar în centrul orașului, într-o clădire situată vizavi de un sens giratoriu.

Noi am ajuns aproape de ora închiderii, însă nenea, care deține Casa Colecțiilor, ne-a primit bucuros să-i vizităm colecțiile.

Ce colecții găsești aici? Găsești tot ce nu-ți trece prin cap. De la insigne și decorații, monede și bancnote, lacăte și chei cu șiretlic, lingurițe, jucării, sticluțe de parfum, pixuri, fiare de călcat, până la amintiri din Primul și al Doilea Război Mondial.

Doar câteva dintre colecții chiar ne-au surprins, și când spunem asta ne referim la cheile și lacătele cu șiretlic. Aici am petrecut cel mai fain și hazliu timp. Nenea care deține colecția este un tip tare nostim, așa că atunci când am ajuns la aceste buclucașe lacăte, a început distracția. Cum le deschidem, a fost provocarea pe care am primit-o. Ne-am chinuit în zadar, căci nu am reușit să deschidem niciunul. Iată motivul pentru care merită, dacă ajungi prin Târgu Secuiesc, să te oprești pe la Casa Colecțiilor. Există și pentru copii aici o colecție de 9000 de jucării. S-ar putea să-i impresioneze pe cei mici.

Și după ce te vei fi săturat de tot ce ai văzut aici, mergi la Restaurantul Secuiesc din centrul orașului și mânâncă un gulaș. Este nemaipomenit de gustos.

Să ai drumuri line și obiective faine de descoperit!

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Un loc liniștit în Sibiu: Catedrala OrtodoxăUrmatorul articol: Te simți bine așa cum ești?

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031