Te simți bine așa cum ești?


De cele mai multe ori, răspunsurile la întrebările banale ne pun pe gânduri mai mult decât orice alte filozofii. Probabil, nu o dată ai observat și tu că, uneori, lucrurile simple sunt încărcate de multiple semnificații. Pornind de aici și de la banala întrebare „te simți bine așa cum ești ?”, poți descoperi ce se întâmplă în interiorul tău. Aici în ungherele trupului tău se ridică zilnic un imperiu puternic, sau se cască adânc, un hău nemărginit.

Ce simți tu în interiorul tău, în fiecare secundă, vorbește despre tine.

Dacă te simți bine, înseamnă că armonia domnește în fiecare celulă a corpului tău și ai găsit Calea.

Dacă simți neliniște, află cauza. Și nu te opri aici. Fă ceva să-ți aducă pacea. Ce anume? Vei afla singur în clipa în care ai întreprins acel ceva. În acea clipă, furtuna din tine se va domoli, și vei ști că ce ai făcut, era exact ce trebuia.

Și dacă pacea lăuntrică nu se lasă adusă cu una cu două, mai încearcă. E semn că altceva trebuie să meșterești. Nu renunța prea ușor, căci întotdeauna strădania este răsplătită.

Și dacă, totuși, efortul tău nu-ți dă roadele pe care tu le aștepți, nu înseamnă că ele nu sunt ceea ce ai tu nevoie. Pu și simplu, încă nu a venit clipa ca să le înțelegi rostul.

Așa cum oftezi când ți se închide o ușă în față, dar peste ceva timp Dumnezeu îți deschide larg o fereastră, așa cum suferi când destinul îți ia oameni dragi din viața ta, dar peste ceva timp îți aduce alături alții mai frumoși și mai buni, așa cum după lacrimi, întotdeauna vin zâmbete, tot așa e și cu toate eforturile noastre. Ele își primesc răsplata la timpul potrivit. Ai doar răbdare și fă TOT ceea ce îți stă în putere să fii bine cu tine, dar și cu cei din jurul tău.

Viața este ca un lanț cu verigi, iar verigile suntem noi, oamenii. Fără să vrem sau să știm, uneori prin șirul evenimentelor vieții, ne legăm unii de alții. Uneori pentru totdeauna, alteori doar pentru o perioadă determinată. Nu contează timpul, ci cât de sinceră este legătura. Iar asta îți arată doar viața. Și orice ți-ar arăta, rămâi drept în pofida a tot și toate, și mai ales îmbrățișează viața cu toate ale ei. Tot ce ai experimentat până acum, te-au făcut să fii omul de acum. Și sper din tot sufletul să te simți bine așa cum ești.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: Casa Colecțiilor din Târgu SecuiescUrmatorul articol: De ce să fii atent la cuvintele pe care le rostești

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031