De ce să fii atent la cuvintele pe care le rostești


Cuvintele și tonul lor pot ucide și învia, deopotrivă. Poate nu ai dat niciodată atenție prea mare cuvintelor pe care le rostești. Și ce crezi? Chiar ar fi bine să o faci, mai ales de dragul celor din jurul tău, dacă nu și pentru tine, deși procesul intenției ar trebui să fie taman invers. Pornind de la ce-ți oferi ție, să oferi și celorlalți.

Cuvintele pot fi doze de otravă, dar și leacuri adevărate. Observă puțin. Analizează puțin. Spune-i unui om cuvinte blânde, și vezi cum reacționează. Apoi spune-i și câteva mai aspre, și vezi ce feedback ai. Și peste toate astea, alege și tonul cu care-ți asortezi vorbele.

Vorbele și tonul lor vorbesc despre noi. Exact ca și faptele.

Am văzut oameni și relații de tot felul, distruse de cuvinte, mai rău decât de fapte, pentru că da, cuvintele au o putere inimaginabilă. Se zice că cine-și stăpânește gura este ferit de suferință. De suferința pe care o poate provoca altora sau chiar sieși.

Dacă nu-ți stăpânești trăirile, gura poate deveni slobodă și să-ți scape printre dinți vorbe care dor. Așadar fii atent la cuvinte și folosește-le cu grijă.

Înainte de a verbaliza ceva, vezi  mai întâi dacă ție ți-ar plăcea să auzi ce  vorbești. Apoi, când ești sigur că nu rănești, lasă cuvintele să plece.

Știi că vorba spusă nu o mai poți întoarce. Așa că nu te juca cu vorbele, căci prin ele te joci cu sufletele oamenilor. Mai bine mușcă-ți limba și privește Cerul! Poate fi mai sănătos decât îți închipui. Și sănătatea e mai bună decât toate!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Te simți bine așa cum ești?Urmatorul articol: De ce unii pun trăire în ce fac, iar alții pun fix nimic

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031