De ce unii pun trăire în ce fac, iar alții pun fix nimic


Știi și tu că oamenii sunt diferiți. Și slavă Domnului că e așa! Cum ar fi viața dacă am fi toți la fel?  La fel de buni, de pildă! Ar fi Raiul pe Pământ. Și asta nu se poate! Și atunci, Dumnezeu ne-a lăsat pe care mai de care cu piticii lui la purtător.

Vorbeam acum câteva zile cu o prietenă despre cum poți să te menții zen, într-o lume tot mai ciudată. Ea era dezamăgită de vreo câțiva cunoscuți din anturajul ei, eu deloc surprinsă de trăirea ei.  Am lăsat-o să-și spună oful, și după ce s-a răcorit, i-am spus: Nu lumea e ciudată! Tu ești!

Brusc fața i s-a schimbat. Am știut că nu-i va pica bine. Dar trebuia să i-o spun. Tot ceea ce îmi povestise avea desigur un motiv serios ca s-o facă să fie dezamăgită, însă în tot vârtejul gândurilor ei, uitase că poate alege să se simtă altfel. Și de aici, totul s-a schimbat în interiorul ei. Am simțit-o. Ne-am ținut de vorbă una pe alta, ore în șir și tare fain fu. Ca atunci când nu mai simți timpul. Când ne-am despărțit, cu greu, ca babele alea care ies din celulă și mai stau de vorbă o țâră și la poarta închisorii, am fost sigură că prietena mea a înțeles care-i faza cu…

De ce unii pun trăire în ce fac, iar alții pun fix nimic

Sunt sigură că a înțeles, că atunci când oamenii te dezamăgesc, e pentru că noi avem așteptări de la ei. Fiecare reacționează după cum simte! Unii simt mai mult sau mai puțin, iar alții chiar deloc.

Sunt sigură că a înțeles că prețuirea pe care ți-o dovedește un om, nu constă în numărul întrebărilor din chestionarul pe care ți-l aplică, ci din discreția cu care te mângâie.

Sunt sigură că a înțeles că, uneori, nu e nevoie de prea multe gesturi ca să pricepi ce gândește un om despre tine. Chipul vorbește despre ce gândește el, mai mult decât o găleată de cuvinte pe care s-ar pregăti să ți-o toarne în cap.

Sunt sigură că a înțeles că simpatia față de oameni nu o poți mima. Oricât te-ai strădui, ființa te trădează și bine face. Asta scutește viața de momentele ei prefăcute.

Sunt sigură că a înțeles că oamenii se mai schimbă, pentru că odată cu trecerea timpului, mintea lor se deschide și inima nu mai acceptă chiar orice și chiar oricum.

Și mai sunt sigură că fiecare dintre noi a trecut prin ce a trecut ea, pentru că viața e așa. Ne găsește pe fiecare și ne arată pentru ce să luptăm și la ce să renunțăm.

De ce unii pun trăire în ce fac, iar alții pun fix nimic?

Poate pentru că unii încă nu au înțeles că viața este și despre emoții, sentimente, despre a fi sincer și loial.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
6 likes
Articol precedent: De ce să fii atent la cuvintele pe care le rosteștiUrmatorul articol: Momentul în care începi să trăiești cu adevărat

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031