Momentul în care începi să trăiești cu adevărat


Viața! Ce dar fain am primit cu toții! Ne naștem fără să știm și fără să vrem. Și vine o clipă în care pricepem ce e cu noi, și din acea clipă iubim viața mai ceva decât pe noi înșine! Dar, oare, e chiar așa de bine să ne ținem stâns cu dinții de ea?

Întrebarea asta apare, într- o bună zi, în viața fiecăruia dintre noi.

Dacă crezi vreo clipă, că dacă te contopești cu viața, va face și ea același lucru, te înșeli. Viața e hoțomană. Și nu doar atât. Vieții îi place să o lași liberă. Să o lași să curgă prin făgașul pe care ea îl știe. Și știe mai bine decât tine, crede-mă. Schițezi și tu trasee prin care ai vrea să ți se plimbe viața, și bine faci, însă care e traseul corect, numai Dumnezeu știe.

Dar până să înțelegem asta, trebuie să ne agităm, eventual să ne târâm pe jos ca râmele sau să facem acrobații de zile mari. Și ce dacă! Până la urmă despre asta e viața, până într-o zi.

Și când vine această zi, totul se schimbă. Și cât de mult și fain se schimbă!

Nu știu dacă ai trăit momentul ăsta, dar să știi că e tare interesant. Mai întâi e ca un duș rece, apoi ușor, ușor se transformă în cea mai fericită senzație pe care ți-o poate da viața. Senzația de a trăi cu adevărat.

Începi, în sfârșit, să înțelegi dictonul „Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima!”

Și de aici încolo, lași viața să curgă pe făgașul pe care ea îl alege. Nu te vei mai ofusca pentru nimic din ce îți aduce, pentru că acum ești un om mare. Ai înțeles că viața trebuie să-și urmeze cursul. Așa cum tu ai planurile tale, și ea le are pe ale ei. Și ale ei au întotdeauna prioritate.

Dacă ai înțeles, te felicit! De nu, te îndemn să ai răbdare. Toate se întâmplă așa cum trebuie și la timpul potrivit.

Și când timpul potrivit vine, știi. Pentru că acela e momentul în care începi să trăiești cu adevărat.

Ești recunoscător pentru tot ce trăiești. Pentru tot ce ți s-a dat, luat sau lăsat.

Fiecare răsărit și apus de soare sunt o binecuvântare. Și tot ce aduc ele fac parte din planul lui Dumnezeu pe care ni l-a creionat fiecăruia în toate formele și culorile acestei lumi.

Așadar trăiește tot ce îți oferă viața! Draga de ea, e numai una!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
8 likes
Articol precedent: De ce unii pun trăire în ce fac, iar alții pun fix nimicUrmatorul articol: Mănăstirea Humor

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031