Iubirea lui Enescu de la Tescani

Iubirea lui Enescu de la Tescani

După ce va trece această perioadă grea pentru fiecare dintre noi cei cărora ne place să călătorim, vă propunem un loc în care toamna sigur o să vă bucure sufletul „Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”.

Aceasta care funcţionează în fostul conac al renumitei familii boiereşti Rosetti-Tescanu şi are statut de muzeu.

Edificiul a fost construit în 1880 într-un frumos parc dendrologic, situat într-o zonă colinară, la 37 km de oraşul Bacău, în proximitatea satului Tescani.

După întâlnirea Marucăi Cantacuzino, născută Rosetti Tescanu, cu George Enescu, în 1909, marele muzician a venit aici deseori, lăsându-se inspirat de frumuseţea peisajelor.

Așa că, nu doar parcul dendrologic o să vă placă ci și muzeul elegant amenajat care are o poveste tare interesantă.

Dacă vă place „Rapsodia română” a lui Enescu trebuie să ajungeți aici, unde pașii marelui nostru compozitor au atins caldarâmul către muzică dar și spre cea pe care a iubit-o, Măruca Cantacuzino, care îi va deveni soție.

O să vă placă! Este unul din muzeele țării noastre care merită vizitat!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din locurile prin care George Enescu a respirat și interpretat cu măiestrie compozițiile sale muzicale.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *