Iubirea lui Enescu de la Tescani


După ce va trece această perioadă grea pentru fiecare dintre noi, cei cărora ne place să călătorim, vă propunem un loc în care toamna sigur o să vă bucure sufletul,  Muzeul Național George Enescu, Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”.

Aceasta care funcţionează în fostul conac al renumitei familii boiereşti Rosetti-Tescanu şi are statut de muzeu.

Edificiul a fost construit în 1880 într-un frumos parc dendrologic, situat într-o zonă colinară, la 37 km de oraşul Bacău, în proximitatea satului Tescani.

După întâlnirea Marucăi Cantacuzino, născută Rosetti Tescanu, cu George Enescu, în 1909, marele muzician a venit aici deseori, lăsându-se inspirat de frumuseţea peisajelor.

Așa că, nu doar parcul dendrologic o să vă placă, ci și muzeul elegant amenajat care are o poveste tare interesantă.

Dacă vă place „Rapsodia română” a lui Enescu, trebuie să ajungeți aici, unde pașii marelui nostru compozitor au atins caldarâmul către muzică, dar și spre cea pe care a iubit-o, Măruca Cantacuzino, care îi va deveni soție.

O să vă placă! Este unul din muzeele țării noastre care merită vizitat!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din locurile prin care George Enescu a respirat și interpretat cu măiestrie compozițiile sale muzicale.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Un puțin care înseamnă atât de mult!Urmatorul articol: „Afirmații pentru voi” de Niculina Gheorghiță

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031