Deșertul de gheață (2022)


Care e sarcina cea mai importantă pentru un explorator? „Când călătorești în teritorii necunoscute pentru a descoperi noi părți ale globului, o faci pentru a te asigura că mărturiile descoperirilor tale ajung întregi înapoi, cu sau fară tine. Altfel, totul este în zadar.”

Poate bănuiți deja că filmul pe care vi-l propun astăzi este despre expediții și exploratori, despre doi oameni care au făcut imposibilul posibil.

Filmul are la bază fapte reale și cartea „Two against the Ice”, scrisă de chiar unul dintre exploratori, Ejnar Mikkelsen.

Acțiunea filmului debutează în anul 1905, într-un ținut alb, mai exact Groenlanda.

Pentru că americanii pretindeau că partea de sus a Groenlandei e separată de un canal de restul țării, doi exploratori,  pornesc să verifice afirmația, pe urmele Locotenentul Mylius-Erichsen, conducătorul Expeditiei Danemarcei.

Cei 2 exploratori, căpitanul vasului Alabama, Ejnar Mikkelson și mecanicul Iver Iverson ajung la un tumul în interiorul căruia găsesc un mesaj de la Mylius. Care este el, îl afli vizionând filmul.

Filmul abundă în peisaje superbe și destule momente în care personajele sunt puse la zid de Doamna cu …Coasa.

Expedițiile nu înseamnă doar descoperirea Noului, ci și destulă luptă pentru supraviețuire.

Așadar, dacă îți plac aventurile la pachet cu toate riscurile lor, atunci Deșertul de gheață (2022) te va prinde.

Uite, îți las și un link către trailer. https://www.netflix.com/ro/title/81115160

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
7 likes
Articol precedent: Ce înseamnă să stai o țâră departe de oameniUrmatorul articol: Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031