Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei


Dobrogea, zona întinsă și uscată a țărișoarei noastre pare că nu are prea multe de oferit. Dar nu este deloc așa. Și noi am descoperit asta în ultimul concediu de vară.

Așadar, dacă ajungi prin Dobrogea, nu rata …

Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei

Ea este situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța.

Ne-am dorit mereu să ajungem aici, mai exact în peștera unde se spune ca a stat cel dintâi apostol al lui Hristos, Sfântul Andrei.

La drumul principal, un indicator îți va arăta direcția spre mănăstire. Se ajunge ușor. Cam dupa 4 km ai să vezi o biserică. Aproape de ea se află peștera.

Se zice că între anii 60 și 63 Apostolul Andrei ar fi ajuns în cetatea Tomisului, Constanța de astăzi. Și pentru că romanii, drăguții de ei, îi prigoneau pe creșteni, Apostolul s-ar fi retras în peștera de care vă povestim azi.

Locul unde se află lăcașul de cult este unul în care timpul se odihnește de-a binelea. Nici tu nu ai cum să te odihnești aici decât asemenea.

Noi am ajuns aici într-o zi toridă. Doar Soarele și Dumnezeu își făceau simțită prezența, în rest liniște adâncă, adîncă. Era o atmosferă perfectă pentru a fi doar tu cu tine și Dumnezeu.

Nu știm cum e în alte perioade ale anului, dar în acea zi de vară când am pășit pentru prima oară în Peștera Sfântului Andrei, totul era perfect. Și când spunem perfect, ne referim la acea stare de care ai nevoie când vrei să te întâlnești cu Dumnezeu.

Biserica, chiliile sunt obișnuite, însă Peștera este altceva. De când  pui primul pas în ea, pătrunzi în altă lume. Asta am simțit noi. Un pat de piatră îți va fi loc de odihnă pentru  trup și suflet. Mergi și vei vedea!

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
6 likes
Articol precedent: Deșertul de gheață (2022)Urmatorul articol: Satul pescăresc traditional

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930