Satul pescăresc traditional


Nouă ne place acasă, în țara noastră. Iubim litoralul Mării Negre. Adorăm să ne bălăcim acasă și să ne relaxăm sub Soarele românesc.

Vara trecută am descoperit pe litoralul nostru și o locație care ne-a umplut ochii de albastrul mării: Muzeul satului pescăresc tradițional din Tulcea.

Am ajuns aici după ce ne-am despărțit, ca în fiecare an, cu greu ce-i drept, de Marea Neagră.

Noi am poposit o noapte în Tulcea, înainte de a ne îndrepta spre casă. E ceva de văzut în zona Dobrogei, așa că nu te grăbi spre casă. O să-ți vorbim despre ele și în postările viitoare, dar până atunci, hai să îți zicem câteva vorbe despre…

Satul pescăresc tradițional

Cum părăsești orașul Tulcea și te îndrepți spre localitatea Mahmudia, pe un delușor, la un moment dat, se văd niște căsuțe. Nu le ignora! Oprește-te la ele! Aici e Muzeul Satului pescăresc traditional.

Sfatul nostru e să ajungi la ora deschiderii. De ce? Pentru că te vei putea bucura în liniște de tot ce e acolo și mai ales vei evita Soarele năprasnic al Dobrogei. Aici Soarele e nebun, nebun de-a dreptul.

Muzeul în aer liber se întinde pe trei alei. Fiecare alee reconstituie brațele Dunării: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe.

Pe fiecare alee se află case specifice Deltei Dunării, iar la marginea lor, două mori de vând și o capelă. Au casele astea un ceva al lor. Poți pătrunde în ele pentru a simți mai bine universul satului dobrogean.

Nu ai cum să uiți căsuțele colorate în verde, albastru și alb, cu acoperișuri de stuf. Sunt ca în poveștile cu căsuțe din turtă dulce. E tare frumos aici!

Te poți pierde o oră bună printre ele, ca mai apoi să poposești la cherhanaua de lângă muzeu. Desigur, peștele e vedeta meniului. Ne-am înfruptat dintr-un pește gătit cu gust și am savurat desertul Pufoșenia pământului. Nu săriți peste meniul pe care vi-l oferă cherhanaua. E specific zonei și mai ales gustos.

Dacă nu ați ajuns încă în sătucul pescăresc, iată cum arată, prin ochii noștri, o fărâmă din el.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
7 likes
Articol precedent: Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol AndreiUrmatorul articol: Ce te învață durerea, dacă ești atent

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031