Ce te învață durerea, dacă ești atent


Unii scriu ce le zămislește imaginația. Alții scriu exact despre ce trăiesc, ca mine de exemplu.

Întâmplările, oamenii și gesturile lor, mereu, m-au inspirat să scriu povești adevărate. Poveștile adevărate, spuse deschis și nu la ureche, sunt bucățele de suflet de om. De om sincer. Așadar luați-le și prețuiți-le ca atare.

Omul cât trăiește, învață. Așa se spune și așa este. Am trăit fiecare pe propria piele. Eu, de pildă, cel mai mult am avut de învățat de la durerea pe care mi-a adus-o Gerar.

 Sunt unele dureri care lasă cicatrici. În suflet sau pe trup. Indiferent de forma și adâncimea lor, ele rămân cicatrici. Ale mele, căci două sunt la număr, sunt ca un arc și o săgeată. Îmi place să cred că sunt tatuajele pe care Dumnezeu mi-a îngăduit să le fac, să le am.

Durerea a pregătit arcul și săgeata. Cu ele am vânat un strop de înțelepciune pentru viața mea.

Ce te învață durerea, dacă ești atent…

  1. Durerea când te ia forțat la dans, ești doar tu cu ea și Dumnezeu. Nu uita! În acest moment trebuie să scotocești în toate ungherele ființei tale armele care te ajută să lupți: curajul, tăria, încrederea și voința. Dacă nu le găsești, ești pe jumătate pierdut, iar regăsirea poate fi asemenea.
  2. Durerea când apare, începi a trăi ardelenește. Vai, și cât îi de fain! Profită de asta! Și ce dacă pășești în același loc de două ori! Intensitatea trăirii e mai importantă decât numărul pașilor. Calitate, nu cantitate! Despre asta e viața, la naiba!
  3. Durerea când îți pătrunde în suflet se duce până-n ultimul oscior al trupului. Așadar, să nu crezi că dacă te înfurii, rezolvi ceva. Dimpotrivă! Accept-o, împrietenește-te cu ea și spune-i că ai răbdare cu ea până se va plictisi de tine. Doar așa o dezarmezi! Toate astea vin de la Dumnezeu, nu uita! Și nimic nu e fără rost pe lumea asta.
  4. Durerea vine mereu la pachet și cu ceva grame de înțelepciune. Trebuie doar să fii atent la mesajul ei. Atât! Restul e doar suspin. Nu-l băga în seamă! Nu e pentru totdeauna! Și de-ar fi așa, tot nu poți schimba durerea. E mult mai încăpățânată decât crezi!
  5. Durerea te învață tot ce nu ai știut până să te întâlnești cu ea! Tot ce nu ai citit vreodată! Tot ce nicăieri nu vei fi găsit, oricât ai fi căutat! Trebuie doar să fii atent! Atent la ea și la mesajele ei!

Rămâi sănătos, drag cititor! Și dacă ai putere să închizi ochii și să-ți amintești ce te-a învățat durerea ce ai încercat-o cândva, scrie-mi despre fărâma ta de înțelepciune. Putem învăța atât de mult unii de la alții!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
11 likes
Articol precedent: Satul pescăresc traditionalUrmatorul articol: Muzeul Deltei Dunării

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930