Muzeul Deltei Dunării


Când spui muzeu, primul gând te duce la ceva încremenit în timp. Pentru unii chiar, muzeele sunt locuri rarisime în planurile lor de călătorii. La noi e taman invers. Chiar le vânăm și le explorăm. Ne plac poveștile pe care muzeele le spun, iar una dintre ele este cea de la…

Muzeul Deltei Dunării

Dacă ajungi în Tulcea, merită să te oprești să-l vizitezi.

Acest muzeu, cunoscut și sub numele de Acvariul Tulcea, este o adevărată călătorie în timp. O să-ți ia ceva timp să-l vizitezi. Vreo două, trei ore.

Muzeul este foarte ofertant în informații interesante despre Delta Dunării și Dobrogea. Mici scene improvizate cu fauna zonei, viața oamenilor acestor locuri și acvariile cu pești de la subsol te vor purta într-un univers foarte captivant. Vei vedea, doar nu ocoli locația!

Piesele de rezistență ale muzeului sunt desigur acvariile. E o nebunie de culoare acolo și multă, multă viață.

Am văzut cîteva muzee în țara noastră, dar ca acesta, așa frumos, parcă nu. Și știm și de ce! Peștii sunt de vină! Ne-au cucerit cu mișcările lor grațioase. Cât despre colorit, nu mai zicem.

Ca să vă convingeți de asta, iată câteva imagini grăitoare.

A, și dacă tot am ajuns aici și am dat peste o rețetă de ciorbă de pește ca în Deltă, vă lăsăm și rețeta. O aveți printre fotografii.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Muzeul Deltei Dunării.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Ce te învață durerea, dacă ești atentUrmatorul articol: Harriet (2019)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031