Ce însemnă să stai o țâră departe de oameni


A sta o țâră departe de oameni e ca și cum te-ai naște a doua oară.

Dacă din proprie voință sau la decizia Providenței te-ai supus unei asemenea retrageri, știi despre ce vorbesc. Iar dacă tu, cel care citești acum, nu ai avut încă parte de așa ceva, hai să vezi care sunt beneficiile unei asemenea întâmplări sau de ce nu, alegeri.

Am ales să-ți vorbesc despre partea plină a paharului, căci așa văd eu de ceva vreme viața. Viața este plină cu de toate. Întâmplări dulci, acre sau amare. Toate laolaltă dau gustul și plinătatea vieții.

M-am redescoperit după o încercare pe care destinul mi-a rezervat-o acum ceva vreme. 66 de zile am stat departe de oameni. Nu pentru că am ales, ci pentru că așa a fost scris în cartea destinului meu.

Abia când am ieșit din casă, pe picioarele mele fără vreun ajutor, am realizat că am stat o țâră departe oameni.

Când te întorci în lume, după 66 de zile, ești alt om. Simțurile îți sunt mai ascuțite.

Primul lucru pe care l-am simțit, a fost o pietricică sub talpa încălțămintei. Acesta a fost primul exemplu concret al cuvintelor pe care le-am citit în retragerea mea. Lucrurile simple și mici fac de cele mai multe ori diferența. Nu mai zic de valoarea lor.

După ce am simțit pietricica sub talpa piciorului, toate celelalte înțelesuri ale vieții mi s-au așternut sub pași. Așa am reușit din nou să pășesc. Cu pași mici, înceți și puțin nesiguri mi-am făcut curaj să îmbrățișez viața. De data asta altfel!

De ce altfel? Pentru că asta se întâmplă când stai o țâră departe de oameni.

Ce înseamnă să stai o țâră departe de oameni…

Înseamnă să te redescoperi. Nu doar pe tine, ci și pe Doamna Viață cu toate ale ei.

Departe de oameni, ai timp pentru tine. Mult timp! Chiar mult timp!

Ai timp să-ți analizezi faptele și gesturile. Ai timp să te gândești la toți cei pe care viața ți i-a adus în cale. Ai timp să descoperi ce este cu adevărat important pentru tine, și ce nu. Ai timp să-ți reprioritizezi îndeletnicirile.

Ai timp să descoperi cu adevărat cît de vremelnic ești. Ai timp să-nțelegi cum trebuie să-și folosești timpul și cu ce oameni.

Ai timp să înveți cum să iubești oamenii. Pe toți și cu toate ale lor.

Ai timp să pricepi cuvintele sfinte. Și de aici vin toate înțelesurile vieții. Ai să le simți pe toate cum îți curg prin vene, iat tu ești un alt om. Un om care în sfârșit a învățat să se iubească și să iubească, așa cum trebuie, așa cum îi place lui Dumnezeu.

Am stat departe de oameni pentru că Dumnezeu a ales asta. Și a ales atât de bine!

Așadar fii recunoscător pentru tot ce ți se întâmplă! Chiar și pentru cele mai puțin bune! În ele se află esența vieții! Și crede-ma, știu ce zic!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
6 likes
Articol precedent: Lacul IacobdealUrmatorul articol: Deșertul de gheață (2022)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930