„Creierul și inteligența emoțională” de Richard J. Davidson și Sharon Begley


             Știm cu toții câte gânduri ne trec prin minte, zilnic, nu?! Doar vreo 60000. Știm, la fel de bine, că uneori creierul nostru cu ale lui rețele și circuite neuronale creează diverse scenarii generatoare de emoții care nu sunt întotdeauna benefice pentru corpul nostru. Așa că, astăzi, vă propunem o carte despre unul dintre motorașele organismului uman, creierul, dar și despre legătura dintre acesta cu mintea și corpul nostru.

            Oamenii reacționează din punct de vedere emoțional, la aceeași întâmplare, în mod diferit. De ce, afli citind „Creierul și inteligența emoțională” de Richard J. Davidson și Sharon Begley, „o carte revoluționară” apărută în anul 2013 la Editura Litera.
Dacă ești pasionat de psihologie și neuroștiință afectivă, atunci această carte te va ajuta să descoperi cum funcționează creierul, să-ți înțelegi stările, emoțiile și reacțiile la semnalele sociale. Știința a demonstrat că fiecare dintre noi are un anumit Stil Emoțional și că el este „vinovat” de răspunsul pe care îl avem la experiențele zilnice, dar și că activitatea mentală poate modifica funcționarea creierului în vederea obținerii stării de bine.

           Pe lângă noțiunile de teorie bine explicate și ușor de înțeles, cartea oferă soluții concrete pentru cei a căror sănătate este afectată de propriul Stil Emoțional. Viața emoțională este o piesă de puzzle cu un rol major în imaginea de ansamblu a fiecărei zile pe care o trăim, iar această carte vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc o „resetare” a creierului dar și să-și crească inteligența emoțională pentru a avea o viața echilibrată și armonioasă.

Este o carte „indispensabilă pentru înțelegerea emoțiilor noastre”, o carte curajoasă care te va inspira, trebuie doar să-i dai o șansă să te convingă.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Și faptele mărunte vorbesc despre tineUrmatorul articol: Cum am descoperit că prefer simplitatea

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031