Și faptele mărunte vorbesc despre tine

Și faptele mărunte vorbesc despre tine

Cred că și tu ai avut momente în viață când ai reusit să aduci speranță în sufletul cuiva încolțit de durere.

Poate pentru tine a fost doar o vorbă, un mic gest însă pentru el sau ea, totul. Acele momente mici pentru tine, cântaresc enorm în trupul celui istovit. Să nu crezi că dacă îți rupi ceva timp din rozul zilei tale, ți-ai irosit clipe din viață. Odată cu clipele pe care le oferi, pleacă și o rază de lumină în abisul celui trist. Atunci cei triști nu se mai simt singuri. Și cît e de important să nu te simți singur în vâltoarea vieții! De aceea, cele mai valoroase fapte ale vieții noastre sunt cele care se îndreaptă spre semenii noștri aflați în suferință. Clipele lor nu mai au măsura timpului și nici culoare. Sunt și atât.

Și dacă acest motiv este suficient  pentru tine ca să reacționezi, atunci să știi că nu întâmplător ești alături de sufletele care schiopătează.

Providența lucrează prin oameni, ca tine, ca mine, ca noi toți cei care nu rămânem insensibili la ce se întâmplă în jurul nostru.

Dacă poți să oferi o vorbă bună, un sfat, un ajutor cât de mic, nu sta nicio clipă pe gânduri. Adună-ți toată ființa și fii lângă cine are nevoie.

Când vei vedea că cel căruia i-ai întins o mână de ajutor te-a cuprins la rândul lui cu o recunoștință rară, când vei vedea că gestul tău îi aduce licărire în privire, când vei vedea că se ridică din nou cu speranță să lupte mai departe cu viața, să știi că acelea sunt momentele pe care Providența le admiră, și odată cu ele și pe tine.

Ce să-ți mai dorești altceva?! Să fii pe placul Providenței înseamnă să fii pe calea cea bună și asta, de fapt, e tot ce contează.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *