Contabilul de la Auschwitz (2018)


Ce-ar fi istoria dacă ar cuprinde numai fapte mărețe? O bulă cu picățele roz, în imaginația mea. Dar nu, ea este însăși viața, viața cu toate ale ei, bune și mai puțin bune.

Astăzi vă propun o fărâmă din istoria lumii, mai exact ce a însemnat Holocaustul dar și ce au trăit oamenii lui.

„Încearcă să-ți imaginezi că mâine vine cineva și-ți spune că trebuie să-ți părăsești casa, că părinții îți sunt luați de lângă tine și nu știi dacă sau când îi vei mai vedea. Și până la urmă, totul se termină și supraviețuiești. Apoi afli că ai rămas singur. Nu mai ai părinți. Nu mai ai familie. „, așa își începe povestea unul dintre supraviețuitorii Holocaustului.

E un exercițiu de imaginație pe care tu din fericire îl poți încerca, dar pe care alții, din păcate l-au trăit.

Subiectul documentarului este Oskar Gröning și procesul său.

Oskar Gröning este cel care a contribuit la un episod îngrozitor din istoria Holocaustului, fără să-și fi primit vreo pedeapsă.

Ca întotdeauna, „simplii pioni sunt pedepsiți iar capii sunt lăsați să scape.” Oskar Gröning a fost doar o rotiță din sistem însă fără ea sistemul nu ar fi funcționat.

Nu e o poveste nouă, știm cu toții și despre Lagărul de la Auschwitz, însă istoria povestită de supraviețuitori te mișcă peste măsură.

Care sunt poveștile adevărate le puteți afla din documentarul „Contabilul de la Auschwitz”.

Viața nu e doar despre baloane colorate pe cerul senin, ci și despre tânguirea semenilor care au fost încercați de istorie, așa că merită să îl vizionați căci „fără istorie nu există memorie și fără memorie nu există viitor.” Vizionare plăcută!

https://www.youtube.com/watch?v=GzwDqFPRSLo

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Fetița și țigara de Benoît DuteurtreUrmatorul articol: Matera și ale lui Sassi

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930