Catedrala Saint-Étienne, locul cu cel mai mare vitraliu din Europa


Cele mai frumoase construcții, alături de castele, ni se par a fi catedralele. Oriunde ne propunem să mergem, căutăm în acel loc și lăcașurile sfinte. Au ele acel ceva care te pătrunde până în rărunchi. Și știm ce. E un pic de Dumnezeu în fiecare astfel de lăcaș. Când pătrunzi în ele, ai liniștea aia faină, pe care doar aici o găsești. Iată de ce nu ocolim astfel de locuri.

O catedrală specială este cea din Franța, orașul Metz. Când dai cu ochii de ea, rămâi fără cuvinte. Așa am rămas noi pentru câteva clipe. Nu doar că e foarte înaltă, pentru că asta îți blochează graiul, ci și tare frumoasă.

Catedrala Saint-Étienne se află în orașul Metz din Franța. 3 secole a durat construcția ei, din secolul al XIII- lea până în secolul al XVI-lea. Este  o catedrală gotică catolică care are 6500 metri pătrați de vitralii, pe ferestre înalte de 19 metri. 3 dintre ferestre au fost realizate de pictorul Marc Chagall.

Catedrala Saint-Étienne este una dintre cele mai înalte clădiri gotice din Europa. Ea este a treia ca înălțime din Franța, cu o navă care ajunge la 42 de metri înălțime, turnuri subțiri și ferestre cu vitralii deosebit de frumoase.

Este cunoscută și sunt numele de Lanterna lui Dumnezeu, datorită vitraliilor sale spectaculoase. Aceste vitralii reprezintă cel mai mare vitraliu gotic din Europa. Înțelegi asta cel mai bine la fața locului.

Odată ce pătrunzi în ea, începe aventura. Încă de la intrare te întâmpină o suită de stauete cu sfinți și apostoli. Ai de admirat, nu glumă.

La fel ca și exteriorul, și interiorul ei te copleșește. Culorile de pe ferestre dau interiorului un aer cald și intim. Nu ai m-ai pleca de aici, așa de frumos este.

Indiferent câte intervenții a suferit de-a lungul timpului, Catedrala Saint-Étienne rămâne o bijuterie a Franței, pe care merită să o vizitezi într-o bună zi.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Catedrala Saint-Étienne:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Ce să faci o zi în Metz, mica bijuterie a FranțeiUrmatorul articol: De ce Strasbourg e un pic de Rai pe Pământ

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728