Ce să faci o zi în Metz, mica bijuterie a Franței


Așa a fost mereu și habar nu am de ce. Limba franceză niciodată nu mi-a gâdilat urechile, deși am încercat pe diverse căi să mă împrietenesc cu ea. Chiar și la ea acasă, în Franța, limba franceză tot nu m-a atras. Însâ îi iubesc plaiurile. Nu Parisul! Nu! În călătoria din vara care tocmai s-a încheiat, am vizitat și 3 orașe din Franța. Paris, Metz și Strasbourg. Ultimele două ni s-au lipit de suflet. Hai să-ți spunem de ce.

Când spui Metz, spui Catedrala Saint-Étienne. Pentru ea ne-am hotărât să vizităm acest oraș.

Metz este un oraș în nord-estul Franței, locul unde s-a născut poetul francez Paul Verlaine. Și chiar dacă asta nu este foarte important pentru tine, orășelul Metz merită vizitat pentru frumusețea lui.

Dacă vrei să ajungi prin toate cotloanele lui, există un trenuleț care te conduce prin toate stăduțele lui întortocheate. Turul orașului cu acest trenuleț, face toți banii. Noi am fost foarte încântați. Trenulețul se ia din apropeierea catedralei și costă doar 8 euro biletul. El te plimbă prin punctele importante ale orașului și include și o prezentare a obiectivelor turistice pe lângă care treci. Toată povestea obiectivelor ți se derulează în căștile audio pe care le poți folosi în timp ce trenulețul te plimbă agale prin Metz.

Clădirile din oraș au un amestec de stiluri arhitecturale: baroc, renascentist și gotic. Așa că nu te vei plictisi deloc. Aici nimic nu e banal. Desigur, cel mai grozav obiectiv turistic este Catedrala gotică Saint-Étienne, despre care o să vă povestesc data viitoare.

Dacă ajungi aici, tu rezervă-ți două zile, căci una nu e de ajuns. Și dacă timpul nu-ți permite să stai mai mult, ceea ce trebuie neapărat să faci e turul orașului cu trenulețuld e care v-am spus și obligatoriu de vizitat catedrala.

Și încă ceva. Nu părăsi orașul până nu savurezi ceva din patiseria franceză. Este aproape de catedrala o patiserie. Namur îi spune. Îți va rămâne pe suflet, în nas și gust aroma produselor de aici.

Așadar, dacă vrei să vizitezi un orășel francez, Metz e unul pe care merită din plin să-l vizitezi.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din orașul Metz:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
11 likes
Articol precedent: Cel mai frumos palat pe care l-am vizitat vreodată, Palatul VersaillesUrmatorul articol: Catedrala Saint-Étienne, locul cu cel mai mare vitraliu din Europa

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829