Un motiv să mergi în sătucul Viscri


Un motiv să mergi în sătucul Viscri

Viscri e sătucul în care se află o frumoasă biserică fortificată și unde Prințul Charles al Angliei și-a achiziționat o căsuță.

Am ajuns și noi aici. Satul e râvnit te turiști de toate neamurile dar pe noi nu ne-a impresionat peste măsură, însă biserica fortificată chiar este interesantă. Ea cuprinde și un muzeu amenajat în odăile fortificației. Preț de un ceas, cam atât timp ne-a răpit vizitarea ei, am pătruns tiptil și curioși în lumea sașilor. Faini oameni și faine timpuri! Ne-a plăcut mult cetatea fortificată și dacă ajungeți aici, sigur, și vouă o să vă placă!

Satul Viscri o să vă ofere priveliștea unor căsuțe vechi, unele îngrijite, altele uitate cu desăvârșire de sașii, probabil, demult plecați către Germănica.

Drumul pietruit, din care se casc nori de praf, te va întoarce într-un timp demult apus în care probabil sașii erau mândri de sătucul lor. Una peste alta, merită să ajungi în Viscri pentru cetatea fortificată, cât despre sătuc, dacă veți mai hoinări prin țăruca noastră, veți descoperi așezări ale sașilor mult mai frumoase decât aici.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din satul Viscri.

 

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Stejarul de la MercheaşaUrmatorul articol: Ceva unic în România

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930