Tâlcuri noi la texte vechi


„Tâlcuri noi la texte vechi” este o cartea care se citește rar și pe îndelete. Și pentru că astăzi e sărbătoare mare, m-am gândit să vă recomand  o carte religioasă.

Scrisă de Mitropolitul Antonie Plămădeală, cartea este un tratat teologic care explică Evanghelia. Pe lângă asta, ea cuprinde și predici rostite în catedrala din Sibiu. Deși Mitropolitul declară că se adresează în primul rând preoților, nimic nu ne împiedică să ne lăsăm și noi pătrunși de cuvintele lui și să-i citim tâlcurile textelor biblice.

Dacă ai citit Biblia, măcar Noul Testament, posibil să fi avut versete pe care să nu le fi pătruns esența. Ei bine, această carte pătrunde în miezul celor sfinte și le explică pentru fiecare muritor.

Ce înseamnă să fii cu adevărat credincios, cum să te rogi, cum să înțelegi bine Evanghelia și cele mai importante versete din ea  sunt doar câteva din temele tratate în carte.

Nu am multe cărți de religie în biblioteca personală, dar că o am pe asta e o bucurie specială. Am căutat-o mult, am tânjit după ea, am străbătut câțiva kilometri pentru ea și azi îmi mângîie sufletul într-un mod aparte.

Așa sunt toate cărțile de religie. Ele mângâie ca mâna părintească. „Tâlcuri noi la texte vechi” de Mitropolitul Antonie Plămădeală este una dintre aceste cărți.

După ce o vei fi citit, lumea ta interioară va fi altfel. Sinele tău va percepe altfel viața și va înțelege, în sfârșit, adevăratul sens al cuvintelor sfinte.

Cartea se citește ușor, iar pentru zilele sfinte, cum e cea de azi, e perfectă.

Pleacă-ți privirea pe această carte! E balsam pentru suflet! Ți-o recomand din tot sufletul! Lectură plăcută!

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: „9” (2009)Urmatorul articol: Muzeul Trovanților

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031