„Sufletul lumii” de Camelia Cavadia


Știi cărțile alea care ți se lipesc de mâini, de ochi, de suflet? Cărțile alea pe care le-ai lua cu tine oriunde. La muncă, în concediu, la coafor și oriunde crezi tu că ai timp de citit. Ei, așa e cartea despre care vreau să-ți spun câteva cuvinte azi.

Fiecare vacanță are cel puțin o carte care-ți umple timpul liber.

În bagajele pe care ni le facem pentru concediu, strecurăm mereu și o carte. Așa vreau să cred că facem cei mai mulți dintre noi, căci fără povești timpul nu are haz. Oricât de mult te-ar bucura planurile de vacanță, nimic nu se compară cu momentul de dimineață sau de la prânz, când la cafea te pierzi cu totul între coperțile unei cărți.

 „Sufletul lumii” de Camelia Cavadia

este cartea care mi-a dăruit cele mai frumoase clipe la cafea, în această vară. Și fiindcă m-am îndrăgostit treptat de ea, am luat-o cu mine și în clipele de dinaintea călătoriei în lumea visului. Ne-am ținut una de alta bine, și în câteva zile am ajuns amândouă fericite la final de drum. Ea a fost citită pe îndelete, cu surâs pe chipu-mi traversat uneori de câte o lacrimă, alteori de câte-un gând agățat de creier până a doua zi.

Cartea Cameliei Cavadia este o carte de povești pentru oameni mari care cred că au cunoscut sufletul lumii. Sunt 12 povești, una mai frumoasă decât cealaltă, dar preferatele mele rămân: „Grădina ascunsă” cu schimbarea ei la față, și „Dintr-o lume în alta” și dincolo de moarte.

Poveștile Cameliei Cavadia te portă prin lumi reale și ireale, printre oameni cu și fără suflet. Așază atât de bine cuvintele și creează cu ele întâmplări atât de palpitante, încât abia aștepți să vezi cum se termină povestea.

Când citești cartea, devii curios și nerăbdător să descoperi înțelesul poveștii. Nu sunt povești obișnuite, ai să vezi. E un ceva special în scrierea Cameliei Cavadia. E un mister tare fain de care te vei îndrăgosti și tu.

„Sufletul lumii” e cartea pe care aș reciti-o cu drag mai târziu, când anii îmi vor șterge din amintire înțelesurile ei.

Puține sunt cărțile pe care le-aș reciti, însă „Sufletul lumii” se află pe lista acelora pe care sigur le voi lăsa să pice din nou în mâinile mele.

E tare frumoasă cartea asta. Tare, tare!

Ți-o recomand, dacă ești pasionat ca și mine de proza scurtă și autorii români contemporani. Și chiar de nu ești, dă-i o șansă, s-ar putea să te prindă de suflet.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
10 likes
Articol precedent: Purple Hearts (Inimi purpurii) (2022)Urmatorul articol: Mănăstirea Crișan

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031