Mănăstirea Crișan


Fiecare dintre noi simte nevoia uneori de a se retrage departe de lume. Și unul dintre locurile unde liniștea îți pătrunde în toate viscerele trupului este lăcașul lui Dumnezeu. Cu adevărat ruptă de lume și situat într-o liniște de Rai, este Mănăstirea Crișan din județul Hunedoara.

Noi am ajuns aici într-o zi de vară cu adevărat liniștită.

Mănăstirea Crișan se află în satul Crișan din comuna Ribița, este locuită de călugări și își începe povestea în secolul al XVI-lea.

Aproape de mănăstire, într-un sat alăturat s-a născut Gheorghe Crișan, unul dintre cei trei eroi ai răscoalei țărănești din anul 1784. Așadar este și ceva istorie în acest loc.

Mănăstirea Crișan este singura mănăstire din Țara Zarandului cu atestare documentară și care a durat cel mai mult în timp.

Locul în care se află mănăstirea e unul în care poți să te bucuri de liniște. Se poate și înopta aici, dacă dorești mai multă tihnă.

Nici biserica nu este mai prejos. Ea îi are pictați pe cei 3 conducători ai Răscoalei de la 1784, Horea, Cloșca și Crișan, dar și pe Crăișorul Munților, Avram Iancu.

În incinta mănăstirii se află și un lac artificial amenajat tare frumos. Zeci de nuferi, de diferite culori, îți bucură și mângâie privirea. E tare frumos aici.

Așadar dacă te afli în călătoriile tale prin județul Hunedoara, la 46 kilometri nord de orașul Deva, găsești Mănăstirea Crișan. Și dacă vrei să stai doar tu cu tine, acesta e un loc bun în zonă.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Mănăstirea Crișan:

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: „Sufletul lumii” de Camelia CavadiaUrmatorul articol: The Wonder – (Minunea) (2022)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031