Sinaia și ale ei trenulețe în miniatură

Sinaia și ale ei trenulețe în miniatură

Dacă ești un turist adevărat, în orice oraș mergi, scormonești fiecare ungher. Nu ai cum altfel. E în sângele tău de călător microbul descoperirii frumosului și ineditului acestei lumi. Exact așa suntem și noi, doi călători-exploratori.

Și uite așa, într-o zi am descoperit trenulețele în miniatură de la Sinaia. Așteptam trenul să ne întoarcem la Bușteni, unde eram cazați, când ochii noștri au dat peste niște minunății de „jucării”.

În imediata apropiere a Gării Sinaia se află o clădire ce adăpostește o expoziție inedită de trenulețe. Caut-o! Ai s-o găsești! Este clădirea Primei Gări Regale. Odată ce ai depistat-o, pregătește-te pentru momente inedite! Nu doar picii tăi vor fi uimiți ci și tu, om mare ce ești!

Sinaia și ale ei trenulețe în miniatură… îți vor rămâne în buzunarul sufletului.

Expoziția cuprinde machetele unor gări din Elveția și Italia. Acestea au fost realizate de Alberto Drera, un italian pasionat care a decis să pună la dispoziția tuturor aceste bijuterii de jucării.

Îți trebuie timp să privești toate exponatele, însă merită din plin timpul tău.

Nu știm dacă pandemia asta a oprit vizitarea Muzeului de trenulețe în miniatură, dar dacă ajungi prin Sinaia, încearcă-ți norocul.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Sinaia.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

doicalatori

One thought on “Sinaia și ale ei trenulețe în miniatură

  1. Super cool locul. Si noi l-am vizitat cu pitica cand am fost la Predeal si am avut o zi de Sinaia si sanius la 1400. E un loc fain, construit din pasiune si am inteles ca vor construi la acest loc in miniatura. Au si colectii de masini in miniatura. Se pot face foarte multe, dar sa existe vointa si ambitie.

    Ati vazut? Aveau si o telegondola!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *