Parcul Mini Transilvania


De curând am făcut o călătorie în Ținutul Secuiesc și tare mult ne-a plăcut. E un CEVA acolo care îți rămâne legat de suflet.

Pentru că aflasem că în zonă există Parcul Mini Transilvania, am pornit către el.

Parcul Mini Transilvania este situat la Băile Szejke, în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc. Destinația poate fi atât pe placul celor mari cât și al celor mici. Ce cuprinde el? Machete ale unor clădiri istorice din țărișoara noastră, mai exact din zona Transilvaniei.

Parcul este destul de întins ca suprafață și cuprinde multe machete. Noi le-am pierdut numărul, atrași de frumusețea lor.

Locația nu este încă definitivată, dar, chiar și așa, merită să ajungi aici. Vei regăsi în miniatură clădiri pe care le-ai mai văzut poate. Ai senzația unui déjà vu când te plimbi printre micile mănăstiri, castele și biserici fortificate.

Fiecare exponat are un panou informativ care îți va păpa destul timp prin parc. Chiar și așa, îți va plăcea. Suntem siguri de asta. Recomandarea noastră este să vezi parcul mai pe la sfârșitul programului de vizitare. De ce? Ca să ai parte de o ședință foto liniștită. Sunt prea frumoase machetele! Nu ai cum să nu vrei să le iei în poze cu tine acasă.

Fie că e Castelul Corvinilor de la Hunedoara, Castelul Peleș de la Sinaia, Biserica Fortificată de la Prejmer, fie diverse orașe în miniatură, toate îți vor bucura ochii. E multă dăruire acolo, talent și muncă.

Am aflat ulterior că acest Parc a luat naștere în urma unei idei a echipei Legendarium din Ținutul Secuiesc, echipă care face multe chestii faine pe acolo.

Toate „bijuteriile” pe care le veți vedea, au fost realizate de Németh Hajnal Auróra și Vajda Domokos. Nu-i știm, dar le-am apreciat munca și i-am aplaudat în sufletul nostru care acum are într-un ungher și Parcul Mini Transilvania.

Până ajungi aici, cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din acest minunat Parc.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând dragi prieteni!


0 comentarii
16 likes
Articol precedent: Valea Rece – o nebunie de peisaje superbeUrmatorul articol: Porțile Secuiești

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930