Valea Rece – o nebunie de peisaje superbe


La granița cu Moldova, în județul Harghita, se află un sătuc de poveste. El se numește Valea Rece și se află în comuna Lunca de Jos.

Noi am ajuns aici în călătoria de pe Valea Trotușului. Auzisem de la niște prieteni buni că zona este extrem de frumoasă. Aaa și, încă ceva, că aici se mănâncă un gulaș de-ți vine să mai ceri o porție. Așa că nu am stat pe gânduri și am inclus Valea Rece în itinerariul nostru.

Și uite așa, în luna mai, am făcut cunoștință cu Valea Rece – o nebunie de peisaje superbe.

Ca să te bucuri de peisaje, trebuie să conduci mașina încet, altfel ratezi bucuria pe care ți-o aduce în privire verdele crud.

După o bună bucată de drum asfaltat, vei pătrunde pe un drum pietruit. Știu, nu-ți vine să-ți chinui mașina, însă mergi cătinel. Ce se va deschide în fața ta, e o fărâmă de Rai. Dealuri numai bune de memorat sau pozat și pus pe desktop.

Valea Rece – o nebunie de peisaje superbe nu are cum să nu îți placă. Noi am colindat Valea Rece până la bifurcația Bicaz-Răchitiș, după care ne-am întors.

Drumul de întoarcere ne-a o oferit o altă perspectivă asupra peisajelor, parcă mai frumoasă decât la venire.

Trebuie să mergeți să vedeți cum e Valea Rece și neapărat să mâncați un gulaș. Mâncarea asta a lor e un curcubeu pe cerul gurii, o explozie de arome pe care nu le vei uita curând.

Nu doar Valea Rece cu ale ei peisaje e minunată, nu doar gulașul ei, ci și oamenii.  Chiar am întâlnit oameni faini, care ne-au servit ireproșabil și ne-au îndrumat către tot ce au ei mai frumos în zonă.

Aici în Valea Rece am descoperit că se ține anual festivalul ceangăiesc al mămăligii cu brânză. Trebuie să fie fain, așa că e de de trecut pe lista de călătorii culinare.

Noi cu siguranță vom mai ajunge aici, nu doar pentru festival și peisaje, ci și pentru niște trasee montane pe care le-am chitit deja.

Până ajungeți pe aici, cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din…

Valea Rece – o nebunie de peisaje

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
15 likes
Articol precedent: Fostul punct vamal – Cetatea „Rákóczi”Urmatorul articol: Parcul Mini Transilvania

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930