Imperiul Roman – serial documentar (2019)


Nu mi-a plăcut istoria niciodată. Și știu și de ce.

În fiecare an școlar aveam un alt profesor de istorie. Când să încep a mă obișnui cu unul, venea altul în locul lui. Când mă obișnuiam cu ultimul venit, nu statea mai mult de un an. Și uite așa, am pus istoria pe lista materiilor mele nepreferate.

Anii au trecut și pentru fiecare dintre ei, am avut o notă de trecere. La finalul studiilor, m-am bucurat că am scăpat de ea, iar azi mă bucur că în sfârșit am descoperit magia ei.

Am cunoscut mai demult un tânăr fain. Îl cheamă Virgil. Și dacă v-am băgat în ceață, căci nu știți despre cine este vorba, dați click pe numele lui, și o să aflați cine e omul care m-a făcut pe mine să mă îndrăgostesc de istorie. Datorită lui am recitit manualele de istorie pe care le uram atât de mult în anii de școală.

Și pentru că istoria acum e pe lista științelor care mă atrag, inevitabil o caut și în cea de-a 7-a artă, cinematografia.

Așa am găsit pe Netflix serialul documentar istoric Imperiul Roman, o producție a anului 2019.

Imperiul roman – serial documentar (2019)

are 3 sezoane și fiecare dintre ele spune povestea a trei împărați romani: Commodus, Julius Caesar și Caligula.

Poate vei zice că nu e mare scofală, pentru că știi deja destule despre ei. Și chiar dacă e așa, serialul merită toată atenția ta. Scenele filmului propriu-zis se întrepătrund cu diverse comentarii făcute de profesori de istorie, ceea ce aduce plus valoare filmului.

Te vei minuna, revolta și la final vei fi mulțumit de timpul petrecut în lumea unui imperiu plin de povești croite și răscroite conform vremurilor.

Îți las un link către trailer, poate vrei să-l vezi: https://www.netflix.com/ro/title/80096545

Vizionare plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: TransBucegi – șoseaua care te duce mai aproape de munțiUrmatorul articol: Pe Muntele Încercării – o altfel de călătorie

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930