„Fahrenheit 451”

„Fahrenheit 451”

„Fahrenheit 451″  este o carte care vorbește  „nu despre lucruri ci despre semnificația lor”.

Romanul „Fahrenheit 451” este una dintre cele mai populare opere ale scriitorului american Ray Bradbury.

Deocamdată este și prima în topul preferințelor mele literare. 😉 Pe foarte scurt: este despre foc, focul care ucide cărțile și odată cu ele și spiritul omului.

Ce reprezintă Fahrenheit 451?! Este temperatura la care arde hârtia.

O să te întâlnești în roman cu o societate a cărei valori sunt răsturnate, în care statul interzice cititul și legiferează arderea cărților, iar pompierii au altă menire: nu cea de a stinge focul ci de a-l aprinde. Este o lume distopică în care indivizii trăiesc într-o indiferență indusă de droguri și mass-media, este o epocă a „depersonalizării celulelor vii”, a unei lumi în care oamenii sunt brutali unii cu alții, în care guvernul și acoliții săi lichidau bibliotecile și casele care le găzduiau.

Deși romanul este scris în 1953, citindu-l ai să simți și tu, probabil, ca și mine, că parcă e despre lumea în care trăim astăzi. Cartea te va pune pe gânduri și poate, de ce nu, va schimba ceva în tine. Poate vei privi mai des cerul și ai să observi mai cu atenție firul ierbii. 😉

Gata! Te las s-o descoperi singur, cititor drag! O să-ți placă! Garantez! Petrece timp cu folos și citește atent! Nu-i așa că cititul e cea mai frumoasă zăbavă?

Lectură faină! 🙂 

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

2 thoughts on “„Fahrenheit 451”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *