„Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler


”Deșertul pentru totdeauna” de Octavian Paler este o carte pe care o puteți citi ca pe o poezie: azi o impresie, mâine alta, și oricare ar fi ea, va genera emoții.

Daca o veți citi, veţi fi privilegiații unor confesiuni sensibile și cel mai probabil nu va rămâne singura carte citită din opera lui Octavian Paler.

O să vă placă, simt eu asta!

Până ajungeți în posesia ei, vă dăruiesc un fragment suficient cât să vă frământe dorința de a o citi.

„Omul are, de fapt, trei vieți relativ distincte. Una, publică. Alta, particulară. Și alta pe care în lipsa unei formule mai bune – aș numi-o secretă. Prin „viață secretă” înțelegând nu ceea ce ascundem de ceilalți, din pudoare sau din interes, ci acea parte din noi asupra căreia nu avem niciun control – cum ar fi obsesiile, fantasmele, visele, subconștientul – și unde nu ne putem minți. În viața publică și în viața particulară, am găsit o soluție defensivă, fie și rea. Dar dacă împotriva pericolelor din afară te poți apăra lipindu-te cu spatele de un zid, cum s-o faci împotriva primejdiilor dinlăuntru? Aici n-am găsit niciun răspuns. Tot ce pot să spun despre această viață de dincolo de oglindă e că reprezintă imaginea mea cea mai fidelă.”

Lectură faină! 😉

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 likes
Articol precedent: „Fahrenheit 451”Urmatorul articol: Regăsire

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
decembrie 2021
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031