„Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler

„Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler

”Deșertul pentru totdeauna” de Octavian Paler este o carte pe care o puteți citi ca pe o poezie: azi o impresie, mâine alta, și oricare ar fi ea, va genera emoții.

Daca o veți citi, veţi fi privilegiații unor confesiuni sensibile și cel mai probabil nu va rămâne singura carte citită din opera lui Octavian Paler.

O să vă placă, simt eu asta!

Până ajungeți în posesia ei, vă dăruiesc un fragment suficient cât să vă frământe dorința de a o citi.

„Omul are, de fapt, trei vieți relativ distincte. Una, publică. Alta, particulară. Și alta pe care în lipsa unei formule mai bune – aș numi-o secretă. Prin „viață secretă” înțelegând nu ceea ce ascundem de ceilalți, din pudoare sau din interes, ci acea parte din noi asupra căreia nu avem niciun control – cum ar fi obsesiile, fantasmele, visele, subconștientul – și unde nu ne putem minți. În viața publică și în viața particulară, am găsit o soluție defensivă, fie și rea. Dar dacă împotriva pericolelor din afară te poți apăra lipindu-te cu spatele de un zid, cum s-o faci împotriva primejdiilor dinlăuntru? Aici n-am găsit niciun răspuns. Tot ce pot să spun despre această viață de dincolo de oglindă e că reprezintă imaginea mea cea mai fidelă.”

Lectură faină! 😉

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *